Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

«Професії майбутнього» – яку обрати?

Саме під такою назвою 01 серпня 2019 року фахівці з профорієнтації Обухівської міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості провели виїзний захід з використанням мобільного центру професійної орієнтації для 3 команд-загонів школярів середнього та старшого шкільного віку дитячого оздоровчого центру «Дніпро», який знаходиться в смт.Козин Обухівського району.

Захід проходив у кілька етапів: окремо для кожної вікової категорії. Підлітки ознайомилися з послугами служби зайнятості, формулою вибору майбутньої професії «Хочу-Можу-Треба», типовими помилками, які найчастіше зустрічаються при виборі професійного шляху, класифікацією професій, розібралися, чим відрізняються поняття «професія» та «спеціальність», обговорили потреби сучасного ринку праці.

Фахівці з профорієнтації Обухівської філії ознайомили старшокласників з новими онлайн-ресурсами служби зайнятості: діагностичним комплексом «Моя професія: консультаційна мережа» та «Платформою з профорієнтації та розвитку кар’єри ДСЗ», за допомогою яких усі бажаючі мають можливість безкоштовно пройти тестування та отримати послуги з профорієнтації дистанційно у он-лайн форматі.

На завершення заходу учні з цікавістю переглянули відеофільми про нові, незнайомі для них професії, які тільки з’являються на ринку праці та будуть затребувані в найближчому майбутньому. Можливо, це змусить підлітків серйозно задуматися: яку ж професію обрати?

Лікар чи програміст, перукар чи швачка, будівельник чи водій, бухгалтер чи модельєр… Ким би не стали сьогоднішні школярі, головне, щоб вони обрали собі не тільки справу до душі, а й таку, яка була б затребувана на ринку праці. Влітку саме виїзні профорієнтаційні акції в дитячі оздоровчі табори допомагають розширити знання дітей про різноманітний світ професій та найкраще засвоїти їх.

Коментарі