Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

В пункті пропуску «Бориспіль» вилучено у нашої співвітчизниці п’ять видів валют, які переміщувалися незаконно, в еквіваленті чверті мільйона гривень

Всього з початку року Київською митницею ДФС складено 52 протоколи про порушення митних правил, де предметом порушення була валюта, на загальну суму в перерахунку на 9,7 млн.грн.

В останньому випадку, коли працівниками Управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Київської митниці ДФС зафіксовано спробу переміщення валюти через митний кордон України з порушенням митного законодавства, 10200 гонконгівських доларів, 900 швейцарських франків, 800 юанів женьміньбі, 2110 євро, 15870 доларів США намагалася незаконно перемістити через митний кордон України наша співвітчизниця, яка повернулася з ОАЄ.

Для проходження митного контролю громадянка обрала спрощену систему «зелений коридор», де, зокрема, передбачено наявність у громадян готівки у сумі, що не перевищує в еквіваленті 9999 євро.

На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації пасажирка не надала, до моменту перетину нею «зеленої лінії» для отримання довідкової інформації в інформаційній зоні та роз’яснення митних правил та порядку використання двоканальної системи до інспектора митниці не зверталася.

Митники поцікавилися у жінки щодо наявності готівкових коштів, пасажирка відповіла, що має приблизно 10000 доларів США. Після цього пасажирці було запропоновано пред’явити всю готівку. В службовому приміщенні митниці пасажиркою було видано готівку в розмірі 10200 гонконгівських доларів, 900 швейцарських франків, 800 юанів женьміньбі, 2110 євро, 15870 доларів США, що знаходилися у ручній поклажі.

Зазначена готівка переміщувалась без ознак приховування.

З виявленої суми, пасажирці було пропущено 11270 доларів США та 50 юанів женьміньбі (еквівалент 9999 євро).

За протоколом про порушення митних правил за ст. 471 Митного кодексу України вилучено до винесення судом рішення у справі 10200 гонконгівських доларів, 900 швейцарських франків, 750 юанів женьміньбі, 2110 євро, 4600 доларів США.

Складено протокол про порушення митних правил.

ГУ ДФС у Київській області

Коментарі