Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Способи подання декларації про майновий стан і доходи громадян

Обухівське управління ГУ ДФС у Київській області повідомляє, що податкову декларацію про майновий стан і доходи громадян можна заповнити і подати в податковій інспекції за місцем реєстрації.

Фахівці фіскальної служби нададуть Вам безкоштовну консультативну допомогу з питань щодо заповнення декларації та бланк декларації.

У випадку, якщо фізична особа знята з реєстрації за однією податковою адресою та не зареєстрована за іншою, вона повинна подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи до контролюючого органу за попередньою податковою адресою.

Податкова декларація подається платниками податків за місцем своєї податкової адреси в один із таких способів:
– особисто або уповноваженою на це особою;
– надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;
– засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

У разі надсилання податкової декларації поштою, платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації, а при поданні податкової декларації в електронній формі – не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк.

При направленні декларації засобами електронного зв’язку громадяни можуть скористатися новим електронним сервісом в «Електронному кабінеті», який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

Начальник Обухівського управління
ГУ ДФС у Київській області                                                              Є. БЕРЕЗОВИЙ

Коментарі