Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Групу портового контролю в Державному міжнародному аеропорту «Бориспіль» відвідав експерт Всесвітньої митної організації Стефан Бишов (Німеччина)

Група портового контролю в Державному міжнародному аеропорту «Бориспіль» була створена 26 березня 2018 року на виконання Меморандуму про взаєморозуміння між Державною фіскальною службою України, Адміністрацією Державної прикордонної служби України та Управлінням з наркотиків та злочинності Організації об’єднаних націй від 16.01.2018 р.

На початку 2019 року Київська митниця ДФС вже може підвести підсумки проведеної роботи і поділитися напрацьованим досвідом

Лише протягом останнього часу відбулося кілька міжнародних навчань, в яких взяла участь Група портового контролю в Державному міжнародному аеропорту «Бориспіль».

В аеропорту «Бориспіль» Група приймала делегації експертів Всесвітньої митної організації з Нідерландів та Німеччини та Групу портового контролю «Тбілісі-аеропорт». В свою чергу, бориспільчани відвідали з робочими візитами Німеччину (аеропорт «Кьольн/Бонн»), Одесу, Київ та Хмельницький.

Також недавно відбувся візит експерта Всесвітньої митної організації Стефана Бишова (Німеччина) з метою проведення навчання посадових осіб, які долучені до діяльності підрозділу портового контролю у пункті пропуску через державний кордон «Бориспіль-аеропорт», створеного у межах реалізації Програми з контролю за контейнерними перевезеннями.

Під час ознайомчого візиту було відпрацьовано ознайомлення з презентаційними матеріалами з питань діяльності підрозділів портового контролю у пунктах пропуску через державний кордон «Бориспіль-аеропорт» та «Франкфурт-аеропорт» (Німеччина), здоров’я та безпека під час виконання службових обов’язків, логістика, презентація загальних принципів, надбань, поточних проблем і тенденцій проведення митного контролю, профілювання і таргетинг, включаючи використання попередніх даних, методи експертизи, в тому числі використання доступних інструментів (рентгенівських, детекторних пристроїв), ознайомлення з принципами роботи вантажного терміналу та порядком проведення митного оформлення та контролю товарів в зоні діяльності митного поста «Аеропорт Бориспіль»; відвідування підрозділу оператора поштового зв’язку ДОПП ПАТ «Укрпошта» – дільниці обміну авіапошти «Бориспіль» та експрес-оператора ТОВ «ТНТ Україна», вивчення досвіду їх роботи, проведення аналізу ризиків під час здійснення митного контролю міжнародних поштових та експрес-відправлень, відвідування пасажирського терміналу «D» ДПМА «Бориспіль», презентація загальних принципів роботи, обговорення поточних проблем і шляхів вдосконалення проведення митного контролю пасажирів, методи здійснення митного контролю повітряного судна, підведення підсумків та закриття робочого візиту.

Що ж до виявлених порушень за період існування Групи портового контролю в Державному міжнародному аеропорту «Бориспіль», то можна назвати деякі результати.

В травні 2018 р. у так званому «вантажному терміналі» аеропорту «Бориспіль» під час проведення митного огляду було виявлено 18 картоних коробок з подвійними стінками, в площині яких знаходились поліетиленові пакунки з кокаїном загальною вагою 5,7 кг.

В травні – червні 2018 року група портового контролю брала участь у проведенні Департаментом протидії наркозлочинності Національної поліції України розшукових (слідчих) дій по встановленню осіб, причетних до організації каналу контрабанди наркотичних засобів (кокаїну) з країн Латинської Америки до України.

В ході проведення зазначених дій співробітниками Національної поліції України заарештовано 5 осіб (2 громадян Туреччини та 3 громадянина України). Відносно них відкрито кримінальні провадження, за ознаками злочинів, передбачених ст. 305 та ч.3 ст. 307 КК України. З незаконного обігу в двох випадках вилучено кокаїн загальною вагою 5,9 кг.

В червні 2018 р. під час проведення митного контролю міжнародних експрес-відправлень виявлено 2 факти незаконного переміщення прекурсорів – 1 кг фенілацетону, 1 кг суміші фенілацетона, а-фенілацетоацетонітрілу (АPAAN) та фенілоцтової кислоти та 1 кг 3,4 метилендеоксефеніл-2-пропану (3,4-MДФ-2П).

У серпні 2018 р. під час здійснення митного контролю міжнародних поштових відправлень у 4-х відправленнях були виявлені 85 компонентів до автомату Калашникова (магазини, штик-ножі, пружини, ударно-спусковий механізм та інші).

В жовтні 2018 р. під час проведення митного огляду вантажу «Двері металеві – 30 шт., вагою 3042 кг» було виявлено 27390 пачок (547800 цигарок), які були приховані від митного контролю з використанням спеціально виготовлених сховищ (тайників).

В листопаді 2018 р. під час проведення митного огляду вантажу «Металеві тримачі для автоматичного поливу газонів – 21 шт., вагою 22 кг», були виявлені гвинти перезаряджання до 30-мм автоматичних гармат ЗТМ-1 (2А72).

На початку 2019 р. було задокументовано факти незаконного пересилання у міжнародному експрес відправленні 1 кг прекурсору – 2-диметиламіно-1-хлорпропан.

Також в січні 2019 р. було упереджено незаконне вивезення за межі митної території України у міжнародних поштових відправленнях державних нагород в тому числі з дорогоцінних металів загальною кількістю 624 штук та 216 срібних монет.

ГУ ДФС у Київській області

Коментарі