Про реалізацію харчової реформи, виклики та оцінку поточних результатів говорили сьогодні на засіданні круглого стола, мета якого покращити якість харчування в закладах освіти для профілактики неінфекційних захворювань серед дітей у межах реформи шкільного харчування.
Обговорили стандарти безпечного харчування, модель якого передбачає централізоване приготування їжі. І тут порушили проблему нестачі кухарів у школах, де кількість учнів значно перевищує ресурси. Міністерство освіти працює над змінами, щоб збільшити штат і покращити умови.
Особливо важливим є акцент на залученні грантів для підтримки великих закладів, які могли б допомагати меншим громадам.
Наше основне завдання популяризація здорового способу життя через правильне розуміння основ здоровʼя, що підвищить якість життя кожної дитини.
Тільки через всебічне розуміння та впровадження цих принципів ми можемо створити суспільство, де здоров’я стає пріоритетом і основою для розвитку нації.