Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

У ЗАЛІ ПАМʼЯТІ КРАЄЗНАВЧОГО МУЗЕЮ ІМЕНІ ЮРІЯ ДОМОТЕНКА ВІДБУЛОСЬ НАГОРОДЖЕННЯ РОДИН ЗАГИБЛИХ ГЕРОЇВ

Сьогодні ми говоримо про тих, хто вступив у боротьбу за нашу свободу та незалежність, тих, хто не мав вибору, окрім як зробити те, що потрібно – захистити свій дім, коли цього вимагали обставини. Ніхто не народжувався, щоб узяти до рук зброю, але ті, хто стали на захист – зробили свій свідомий вибір задля майбутнього дітей, сімей, кожного із нас. Ці люди за життя стали героями. Багато із них тепер нас захищають із небес.

Найнестерпніший біль – від втрат. Тяжким смутком відзивається він у серці нашої Обухівської громади.

Сьогодні в краєзнавчому музеї імені Юрія Домотенка родини загиблих Героїв, наших земляків, отримали посмертні державні нагороди.

Згідно з Указом Президента України під 30 квітня 2024 року Nº255, нагороджено орденом «За мужність» III ступеня (посмертно) – солдата Метелюка Валентина Вадимовича 1984 року народження, військовослужбовця 81-ї окремої аеромобільної бригади, який загинув 01 серпня 2023 року в районі населеного пункту Білогорівка Луганської області, виконуючи свій військовий обов’язок зі сміливістю та відданістю Україні.

Згідно з Указом Президента України від 17 червня 2024 року Nº354, нагороджено орденом «За мужність» III ступеня (посмертно) – солдата Журавського Артема Ігоровича 1987-го року народження, військовослужбовця 135-го окремого батальйону 114-ї бригади територіальної оборони, який загинув 19 лютого 2024 року поблизу населеного пункту Кліщіївка Донецької області. Його подвиг та жертовність будуть завжди в наших серцях та пам’яті.

Згідно з Указом Президента України від 21 червня 2024 poку №370, нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) – солдата Талько Святослава Вікторовича 1987-го року народження, військовослужбовця 27-го окремого стрілецького батальйону ЗСУ, який загинув 30 липня 2023 poку в районі населеного пункту Ямпіль Донецької області, виявивши стійкість та мужність, будучи вірним присязі та народу України.

Згідно з Указом Президента України від 21 червня 2024 року Nº371, нагороджено орденом «За мужність» ІІ ступеня (посмертно) – солдата Кіяницю Миколу Миколайовича 1995-го року народження, військовослужбовця 61-ї окремої механізованої бригади, який загинув 13 січня 2024-го року поблизу населеного пункту Синьківка Куп’янського району Харківської області, як справжній воїн, патріот своєї держави.

Згідно з Указом Президента України від 30 квітня 2024 року Nº255, нагороджено орденом «Богдана Хмельницького» III ступеня (посмертно) – молодшого лейтенанта Фіщенка Олександра Сергійовича 1980-го року народження, військовослужбовця 81-ї окремої аеромобільної бригади, який загинув 01 грудня 2022 року в районі населеного пункту Білогорівка Луганської області, віддавши своє життя за існування української державності, що споконвіч виборюється вірою, правдою, волею та свободою.

Ми разом збережемо пам’ять про кожного захисника України. Війна, на жаль, триває і літопис героїзму продовжується.

Будьмо ж гідними великої слави героїв України, які твердо вірили, діяли, знали: українська нація зродилася тоді, коли в її обороні впала перша крапля червоної української крові на чорну українську землю.

Шануймо кожного Захисника Батьківщини, пам’ятаймо їх подвиг!