Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Поновлення документів осіб, які знаходяться на обліку у виконавчому комітеті Обухівської міської ради Київської області як такі, що потребують поліпшення житлових умов

Згідно зі статтею 36 Житлового кодексу України, пунктом 25 «Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов і надання їм жилих приміщень в Українській РСР», затверджених постановою РМ Української РСР і Української РРПС від 11.12.84 №470 (зі змінами) виконавчі комітети місцевих рад, підприємства, установи, організації щороку в період з 1 жовтня по 31 грудня проводять перереєстрацію громадян, котрі перебувають на квартирному обліку, в ході якої перевіряються їх облікові дані. Виявлені зміни вносяться до облікових справ громадян і книги обліку осіб, які перебувають у черзі на одержання житлових приміщень. Зміни з питань, що належать до компетенції виконавчого комітету міської ради, проводяться після прийняття відповідних рішень цими органами.

Виконавчий комітет Обухівської міської ради Київської області здійснює оновлення та актуалізацію документів громадян, які перебувають на обліку до 31 грудня 2024 року. Нагадуємо про необхідність надати інформацію та документи, що підтверджують відповідний статус громадянина, склад сім’ї та підстави його перебування у списках осіб, які потребують поліпшення житлових умов або надання жилих приміщень.

Дані, отримані від громадян у процесі перереєстрації, стануть основою для формування списків для позачергового, першочергового та загального забезпечення поліпшення житлових умов або надання жилих приміщень і будуть сприяти прозорому обліку таких громадян.

Виконавчий комітет Обухівської міської ради Київської області звертається до жителів Обухівської міської територіальної громади, які перебувають у списках квартирного обліку на поліпшення житлових умов щодо обов’язкового оновлення документів у своїх облікових справах, у період з 1 жовтня до 31 грудня 2024 року.

Оновлення облікових справ здійснюється на підставі наданих громадянами документів, а саме:
– Письмова заява про проведення перереєстрації документів в обліковій справі;
– Довідка про реєстрацію місця проживання (ЦНАП);
– Довідка про склад сім’ї або довідка про кількість зареєстрованих осіб (ЦНАП);
– Довідка з місця роботи повнолітніх членів сім’ї із зазначенням відомостей де, з якого часу, на якій посаді працює особа, чи перебуває на квартирному обліку за місцем роботи;
– Довідки з навчального закладу при денній формі навчання членів сім’ї, які не навчаються в школі (у довідці вказується на якому курсі навчається, факультет);
– Копія свідоцтва про право власності на житло (договір купівлі-продажу, дарування, спадщини) із зазначенням загальної та житлової площі житлового приміщення;
– Копія паспорта громадянина України усіх осіб, які перебувають на квартирному обліку;
– Копія реєстраційного номеру облікової картки платника податків усіх осіб, які перебувають на квартирному обліку;
– Копія свідоцтва про народження на неповнолітніх дітей, які перебувають на квартирному обліку у складі сім’ї;
– Документи про пільги (за наявності);
– Копія свідоцтва про шлюб, про розірвання шлюбу та інші документи, які засвідчують зміни у складі сім’ї;
– Інформаційна довідка з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно на ім’я заявника та членів сім’ї (ЦНАП);
– Копія договору найму (оренди) житла (за наявності).

Прийом документів проводиться щодня у приміщенні виконавчого комітету Обухівської міської ради за адресою: вул. Малишка, буд. 6, каб. 27, м. Обухів, (крім вихідних днів):
понеділок – четвер з 8:00 до 16:00;
п’ятниця з 8.00 до 15.00;
перерва з 12:00 до 12.45.
Телефон для довідок: +38 (044) 365-03-20 (внутрішній 738)

Громадяни, які не проведуть оновлення документів квартирного обліку, вважатимуться такими, що не потребують поліпшення житлових умов, а отже, будуть виключені зі списків громадян, які потребують поліпшення житлових умов і надання жилих приміщень відповідно до Положення про квартирний облік при виконавчому комітеті Обухівської міської ради Київської області, що затверджене рішенням виконавчого комітету від 05.10.2021 №498.

Сектор вирішення житлових питань та ведення квартирного обліку
виконавчого комітету Обухівської міської ради Київської області