Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Відбудова Київщини: у Броварському районі триває капітальний ремонт філії Рудницької гімназії коштом Європейського інвестиційного банку

Київщина продовжує відновлювати заклади освіти, що були пошкоджені внаслідок повномасштабного вторгнення рф. Наразі у Броварському районі триває капітальний ремонт будівлі філії Рудницької гімназії «Селищанський ліцей». До війни заклад відвідувало майже 130 учасників освітнього процесу.

Навесні 2022 року, під час ведення активних бойових дій на території пристоличного регіону, в приміщення закладу були влучання, що призвели до ушкоджень та руйнувань будівлі. Для відновлення повноцінного та безпечного освітнього процесу споруда ліцею потребувала ремонту. Роботи розпочалися влітку 2024 року коштом Європейського інвестиційного банку. Замовником робіт є департамент регіонального розвитку Київської ОДА.

Проєктом передбачено усунути дефекти, замінити пошкоджені та зношені конструкції, посилити функціональні й естетичні властивості та поліпшити стан будівлі в цілому. Під час проведення капітального ремонту заплановано замінити всі двері та вікна, відремонтувати дах та замінити покрівлю, провести утеплення та оздоблення фасаду, відремонтувати класні кімнати та коридори.

Крім того, в ліцеї відновлять мережі водопостачання, водовідведення, електропостачання та опалення. Також тут встановлять системи вентиляції та пожежної сигналізації. Додатково проведуть благоустрій прилеглої території. Всі роботи будуть виконані з урахуванням безбар’єрності та доступності.

Підрядник вже демонтував пошкоджені конструкції, вставив нові вікна та підсилив стіни. Наразі будівельники завершують утеплення та оздоблення фасаду. Паралельно фахівці працюють над демонтажем дерев’яної підлоги. Згодом розпочнеться процес влаштування електричних мереж.

Після завершення капітального ремонту учасники освітнього процесу зможуть повернутись до повноцінного очного навчання в стінах свого закладу