Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

ВОЇНУ ВЛАДИСЛАВУ ПЕЛЕШЕНКУ ПРИСВОЄНО ЗВАННЯ ГЕРОЙ УКРАЇНИ

Указом Президента України від 08.05.2024 року №283 за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу ПЕЛЕШЕНКУ ВЛАДИСЛАВУ ГЕННАДІЙОВИЧУ, сержанту, розвіднику Головного управління розвідки, командиру тактичної групи присвоєно (посмертно) звання ГЕРОЙ УКРАЇНИ з удостоєнням ордена “Золота зірка”.

Владислав був учасником Революції Гідності. У складі Нацгвардії брав участь в АТО/ООС. Визволяв Київщину на початку повномасштабної війни. Виконував операції у найгарячіших точках Східного фронту – в окупованому Енергодарі, на острові Зміїний, в районі Каховської ГЕС, на Охтирському напрямку.

Загинув 6 липня 2023 року при виконанні бойового завдання під час штурму ворожих позицій під селом Жереб’янки Запорізької області.

Похований 2 грудня 2023 року на Алеї героїв на Берковецькому кладовищі столиці.

09 вересня 2024 року Президент України Володимир Зеленський вручив нагороду родині загиблого Захисника України – дідусю Григорію Петровичу, мамі Оксані, брату Герману та нареченій Владислава Валентині.

Ми з великою шаною та вдячністю схиляємо голови перед подвигом нашого земляка, у вічній скорботі пам’ятатимемо його світлу постать.

Владислав Пелешенко – взірець Воїна, мужнього й відданого Батьківщині до кінця. Він справжній патріот, який став прикладом для молодого покоління у своїй палкій любові до рідної землі.

Назавжди в строю. Назавжди у нашій пам’яті…