Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

НА 60-й СЕСІЇ ОБУХІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ БУЛИ ПРИЙНЯТІ ВАЖЛИВІ РІШЕННЯ

25 липня у четвер відбулося чергове 60-те засідання депутатів Обухівської міської ради. З 35 членів 8 скликання були присутні 23.

Порядок денний містив понад 28 питань. Також розглянули земельні питання.

Серед ключових варто назвати: затвердження Положення про відділ внутрішнього аудиту, Положення про сектор з ведення персонально-первинного обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, утворення Управління капітального будівництва та експлуатаційних послуг; внесення змін до цільової Програми нацспротиву, пов’язаних з перерозподілом коштів на потреби деяких військових підрозділів; передачу матеріально-технічних засобів необхідних для здійснення оборонних заходів військовій частині; внесення змін до Програми розвитку системи освіти, пов’язаних з відзначенням кращих учнів громади; внесення змін до Програм по енергозбереженню, до статутів комунальних підприємств та інші питання, які стосуються житлово-комунального господарства, благоустрою по внутрішньому перерозподілу коштів й передачі основних засобів та матеріальних цінностей.

На початку сесії в присутності депутатів, працівників виконавчого комітету, усіх запрошених, волонтерка, представниця ГО «Материнське серце» Валентина Мисяк вручила грамоти від вдячних військових – Оперативно-тактичного угрупування «Донецьк» та від 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи для Обухівської громади, які люб’язно прийняла секретар міської ради Лариса Ільєнко.

Від 9-го армійського корпусу ЗСУ нагрудним знаком за сприяння військовим підрозділам в обороні країни завдяки виділеним коштам було нагороджено депутата міської ради Сергія Клочка, який до березня 2024 року займав посаду секретаря міської ради.

За поданням депутата Анатолія Киянченка на засіданні нагородили грамотами школярок Марію Забарну, ученицю Академічного ліцею №3 та Олександру Лук’янець, випускницю Долинянської гімназії за відвагу в надзвичайній ситуації при виявленні та гасінні пожежі, та активну громадянську позицію. Дівчатка не розгубилися, коли побачили займання трав’яного настилу в місті та оперативно викликали пожежників. Такий вчинок говорить сам за себе. Пишаємося, що маємо таку відповідальну та небайдужу молодь.

Варто виокремити виступ двох представників Благодійної організації «БФ «РАЙОН НОМЕР 1» по будівництву соціального житла, які вже мають хороший досвід забезпечення житлом громадян, які його втратили у результаті воєнних дій чи не можуть повернутися додому через окупацію території. Подібний проєкт створення будинків запрацював на Чернігівщині. А тепер є можливість втілити його у нашій громаді в селі Германівка, для родин ВПО, які дуже цього потребують. Умови створення даного проєкту, про які розповіли Андрій та Катерина, досить прозорі. Є й критерії, за якими проходить відбір сімей для заселення.

Важливим моментом є те, що такі родини повинні розкрити свій потенціал у громаді, в якій живуть. А це дасть можливість людям відчути себе потрібними, повернутися до нормального життя, а громаді – плідно розвиватися в різних напрямках. Про це й наголосили учасники благодійного проєкту.

Ще додамо, що впродовж сесійного засідання хороші наміри цього Фонду були підтримані депутатами та було прийнято позитивне рішення щодо надання земельної ділянки під будівництво такого соціального житла.