Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

В Академічному ліцеї 1 ім. А.С. Малишка 17 липня відбувся Круглий стіл за участю батьків, педагогів та представників міської ради

Предметом обговорення стала державна освітня реформа якісного профільного навчання в старших класах та створення мережі відповідних ліцеїв.

Дане питання вже давно обговорюється серед батьківської та педагогічної спільнот. Воно є досить серйозним, потребує виваженого підходу та дотримання законодавства.

Саме Академічний ліцей 1 імені А. С. Малишка наразі розглядається, як заклад, у якому в майбутньому будуть навчатися 10-12 класи за різними профілями, отримуючи таким чином кваліфіковану підготовку для вступу до вузів.

Такі новостворені заклади профільного спрямування за європейськими стандартами дадуть можливість нашій молоді розвиватися в потрібному їм напрямку, бути вмотивованими та зацікавленими у здобутті своєї майбутньої професії.

Під час зустрічі батьки та педагоги жваво обговорювали можливість створення профільного ліцею в громаді, ділилися своїми поглядами та думками.

Хочемо наголосити, що це лише перший етап втілення даної реформи в життя, адже завершення її передбачається до 2027 року.

Попереду на усіх учасників цього важливого процесу чекають наступні обговорення, консультації, опитування. Важливою буде думка кожного.

Та варто пам’ятати, що в даній ініціативі ключове місце мають займати уподобання наших дітей.

Наша успішна вмотивована молодь – є запорукою розвитку успішної держави, якою ми хочемо бачити Україну.