Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Безпечні жнива – справа спільна!

На території України триває зернозбиральна кампанія. І щоб жнива пройшли без втрат, рятувальники постійно наголошують на необхідності дотримання протипожежних заходів у місцях збирання, переробки та зберігання зернових. Найчастіше основними причинами виникнення пожеж під час жнивної кампанії є необережне поводження з вогнем, випалювання стерні, а також порушення правил експлуатації машин та агрегатів.

Тож сьогодні, рятувальники Обухівського району спільно з працівниками одного з найбільших виробників сільськогосподарської продукції області та сільськими пожежними провели комплекс підготовчих заходів до зернозбиральної компанії.

Спочатку відбулося тренування щодо гасіння умовної пожежі у складському приміщенні, метою якого було перевірити готовність до дій за призначенням рятувальників під час гасіння великих і складних пожеж, організацію зв’язку на пожежі та взаємодію з працівниками та керівництвом підприємства.

Після чого фахівці ДСНС пересвідчилися, що в місцях зберігання нового врожаю усе гаразд із пожежною безпекою і збіжжя буде надійно захищене від вогню: пожежні щити укомплектовані, вогнегасники перевірені і у достатній кількості, працівники поінформовані, як діяти у разі надзвичайної ситуації.

Наступним кроком заходу було обстеження сільськогосподарських угідь, де рятувальники провели для аграріїв інструктажі з правил пожежної безпеки, роз’яснили небезпеку куріння та використання відкритого вогню під час зернозбиральної кампанії, здійснили перевірку та справність вогнегасників на комбайнах та автомобілях.

Аграріям вручили тематичні листівки, наголосили на суворому дотриманню протипожежного режиму та недопущенні спалювання стерні та післяжнивних залишків.