Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Відбулося чергове засідання робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства щодо встановленого рівня мінімальної заробітної плати

04 липня 2024 року у приміщенні Обухівської міської ради відбулося чергове засідання робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства щодо встановленого рівня мінімальної заробітної плати під головуванням начальника Управління соціального захисту населення виконавчого комітету Обухівської міської ради Вікторії Іщенко, яка акцентувала увагу присутніх на тому, що «тіньова» зайнятість послаблює соціальний захист працівників, зменшує надходження до бюджетів та державних соціальних фондів.

Присутні на засіданні представники: Пенсійного фонду України у Київській області, ГУ ДПС у Київській області, центру зайнятості та структурні підрозділи виконавчого комітету Обухівської міської ради.

Крім того були запрошені фізичні особи підприємці, які здійснюють підприємницьку діяльність на території Обухівської міської територіальної громади.

Мета заходу – проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед роботодавців щодо дотримання вимог чинного законодавства про працю, легального використання найманої робочої сили, виплати заробітної плати та своєчасної і повної сплати податків і зборів.

Сподіваємося, що дана зустріч для підприємців Обухівської міської територіальної громади була корисною та змістовною. Отримане роз’яснення у формі обміну думками, спонукатиме роботодавців самостійно організувати роботу щодо приведення трудових відносин із найманими працівниками у відповідність до чинного трудового законодавства України.

Адже за порушення законодавства юридичні і фізичні особи підприємці несуть адміністративну, фінансову та кримінальну відповідальність.

Робота у цьому напрямку триватиме і надалі. Свідомість працівників та роботодавців щодо переваг легального працевлаштування – запорука високих стандартів життя.