Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Денис Шмигаль: Оновлена угода про вільну торгівлю з Канадою може бути корисною для залучення бізнесу до відновлення

Переваги для обох країн від оновленої Угоди про вільну торгівлю обговорили Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Міністерка з питань розвитку експорту, міжнародної торгівлі та економічного розвитку Канади Мері Нґ.

Оновлена угода між Україною та Канадою набирає чинності вже з 1 липня. Вона доповнена новими та оновленими главами, зокрема щодо інвестицій, транскордонної торгівлі послугами, фінансових послуг, цифрової торгівлі тощо.

«Ця угода також може бути корисною для канадських компаній у відновленні української інфраструктури», — додав Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль підкреслив, що Україна зацікавлена в залученні більшої кількості канадського бізнесу в ключові сектори, які будуть пріоритетними для інвестицій: нафто- й газовидобуток, відновлювана енергетика, малі модульні реактори, зелена металургія, логістика та транспорт, ІТ та цифровізація, сільськогосподарське виробництво тощо.

Очільник українського Уряду також відзначив успішну співпрацю між CAMECO та «Енергоатомом»: «Фактично Канада стала нашим основним постачальником ядерного палива. Сподіваємося, що інші канадські компанії наслідуватимуть цей приклад».

Денис Шмигаль висловив вдячність народу Канади за потужну солідарність й окремо канадському Уряду за лідерські позиції в багатьох напрямках підтримки України.

Коментарі