Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Офіс «Зроблено в Україні» для підтримки мікро- та малого бізнесу розпочав роботу на Київщині

В Обухові відкрито перший на Київщині регіональний офіс “Зроблено в Україні” для підтримки мікро- та малого бізнесу.

Сучасний офіс працюватиме на базі Обухівської філії Київського обласного центру зайнятості за адресою: Київська область, м.Обухів вул.Володимира Чаплінського, 3-б. Його мета – консультувати підприємців з питань розвитку власної справи, інформувати представників мікро- та малого бізнесу про можливості підтримки від держави.

«Сьогодні є низка програм з підтримки бізнесу, зокрема «Доступні кредити 5-7-9», гранти на переробку з можливістю отримати до 8 мільйонів гривень на розвиток виробництва, мікрогранти “Власна справа” та гранти для ветеранів, ветеранок, їхніх дружин і чоловіків. Відтепер підприємці Київщини зможуть отримати очно консультації щодо умов участі в урядових програмах в рамках політики «Зроблено в Україні», – зазначила заступниця директора Державного центру зайнятості Валентина Рибалко.

Фахівці офісу надаватимуть практичну допомогу в написанні бізнес-планів, оформленні документів для участі в грантових програмах, а також консультуватимуть щодо програм служби зайнятості – професійного навчання, отримання ваучера на навчання, компенсацій за працевлаштування безробітних, внутрішньо переміщених осіб, учасників бойових дій, за облаштування робочих місць для працівників з інвалідністю тощо.

«Ми знаємо про потребу підприємців на такі майданчики, адже це можливість швидко і в зручному форматі не лише отримати інформацію, а безпосередньо подати заявку чи вирішити проблемні питання. Ми також будемо пропонувати тут свої регіональні програми, щоб в одному місці зосередити весь спектр можливостей для підприємців. Адже коли ми співпрацюємо зі службою зайнятості, то маємо більш потужний результат», – розповіла директорка департаменту економіки Київської ОВА Наталія Погребна.

«Радію, що завдяки підтримці держави розвиваються економіка регіону, відновлюється Київщина. Місцеві підприємці отримають нові можливості для розвитку завдяки відкриттю регіонального офісу «Зроблено в Україні». Особлива наша увага – допомога в створенні ветеранського підприємництва. Ми реалізуємо низку важливих проєктів, направлених на підтримку військових. Всі вони спрямовані на успішне повернення наших захисників та захисниць до цивільного життя», – підкреслив директор Київського обласного центру зайнятості Денис Дармостук

Довідково: офіси «Зроблено в Україні» для бізнесу – частина національної платформи «Зроблено в Україні», ініційованої Президентом Володимиром Зеленським. Політика реалізується Міністерством економіки України на базі центрів зайнятості. Мета платформи – розвиток вітчизняного виробництва та підтримка українського бізнесу для посилення економічної самодостатності України. Щодо програм підтримки для середнього бізнесу, фахівці центрів «Зроблено в Україні», зможуть перенаправити підприємців до профільних установ.

Коментарі