Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Відбудова Київщини: в Ірпені триває реконструкція дитячого садка «Веснянка»

Київщина продовжує роботу з відновлення об’єктів, пошкоджених внаслідок російського повномасштабного вторгнення. Окрема увага — відбудові закладів освіти. Наразі в Ірпені триває реконструкція дитячого садка «Веснянка» на вулиці Полтавській, 5. До війни заклад відвідували 160 дітей. Нова будівля розрахована на 300 дітей. Роботи виконуються коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Навесні 2022 року освітній заклад було значно пошкоджено. Руйнувань зазнали опорні конструкції будівлі, інженерні мережі, дитячий майданчик. Один з корпусів взагалі був знищений та не підлягав відновленню.

Роботи з реконструкції «Веснянки» розпочалися восени 2023 року з демонтажу зруйнованих елементів. Згодом підрядник звів стіни третього поверху. Також будівельники встановили вибиті вікна та двері, відновили міжкімнатні перегородки. Крім того, облаштували зовнішні інженерні мережі, розпочали облаштування нової покрівлі.

Наразі фахівці працюють над прокладанням електричних мереж, систем водопостачання, каналізації та встановленням пожежної сигналізації. Паралельно виконують роботи з утеплення та оздоблення фасаду одного з корпусів. Крім того, тривають внутрішні роботи — штукатурка та оздоблення стін першого поверху.

Загалом, реконструкція освітнього закладу, крім відновлення пошкодженого, передбачає будівництво нового корпусу замість зруйнованого, зведення спортивного та ігрових майданчиків з тіньовими навісами. Також відповідно до проєкту в садочку буде побудовано протирадіаційне укриття та 15-метровий закритий басейн. Ремонт буде виконано з урахуванням вимог енергоефективності приміщень та з дотриманням принципів безбар’єрності.

Коментарі