Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Денис Шмигаль провів зустріч з Ентоні Блінкеном

У Києві, 14 травня, відбулася зустріч Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Державного секретаря Сполучених Штатів Ентоні Блінкена. З української сторони також були присутні Міністр фінансів Сергій Марченко, Міністр юстиції Денис Малюська, заступник керівника Офісу Президента Ірина Мудра. З американської — Спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер.

Урядовці обговорили подробиці чергового пакета воєнної допомоги від США в розмірі 400 млн доларів.

Денис Шмигаль наголосив на потребі посилити ППО в Україні, зокрема для захисту енергетичних об’єктів. Зі свого боку американська сторона запевнила, що Сполучені Штати працюють у цьому напрямку.

Інша важлива тема діалогу — конфіскація російських активів. Україна та США шукають рішення, як використати їх на користь нашої держави.

Під час зустрічі було зазначено, що низка приватних компаній зі США зацікавлена в інвестиціях в Україну. У цьому контексті сторони обговорили створення спроможностей для інвестицій приватного сектору.

Прем’єр-міністр подякував Адміністрації Президента Джо Байдена та американському народу за потужну підтримку, яку США надають Україні від повномасштабного вторгнення росії.

Коментарі