Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

ОБУХІВСЬКА ГРОМАДА ПРОВЕЛА У ВІЧНІСТЬ ГЕРОЯ

Сьогодні в останню путь жителі громади провели мужнього Захисника України Жидіка Віталія Леонідовича. Він знайшов свій вічний спокій поряд з побратимами на Алеї Героїв міського цвинтаря “Польок”.

Народився Віталій 29 липня 1990 року в селищі Олександрівка Краматорського району Донецької області. У цьому ж населеному пункті він здобув загальну середню освіту. Після школи одразу розпочав трудову діяльність у сільському господарстві, а потім на будівництві.

Згодом Віталій створив з Катериною дружну та щасливу сім’ю. Народилося двоє донечок – Анастасія та Мілєна. У 2013 році родина переїхала в с. Билбасівка Слов’янської міської громади Краматорського району Донецької області.

Віталій був неймовірно харизматичним, енергійним, життєрадісним чоловіком. Насолоджувався життям та заряджав позитивом усіх, хто його оточував. У будь-яких життєвих ситуаціях підтримував рідних людей. Маючи жвавий, непосидючий характер, він умів примирити усіх між собою та об’єднати. Для кожної людини міг знайти слова підтримки та розради.

Понад усе любив свою дружину та донечок. Завжди брав їх з собою на риболовлю, якою азартно займався. Також полюбляв гру в футбол та займатися своїм автомобілем. Таким він був й назавжди залишиться у спогадах всіх, хто його знав, любив та поважав.

Коли у 2022 році розпочалася повномасштабна війна з росією родина Віталія переїхала до Обухова та оселилася у мальовничому мікрорайоні Яблуневий.

Як справжній чоловік та патріот своєї Батьківщини Віталій став до лав добровольців. Спочатку він пройшов навчальний центр в Кам’янець-Подільському, здобувши військову професію сапера.

А потім був дислокований на свою рідну Донеччину. Проходив службу в Дружківці та Ясногірці Краматорського району. Останній період своєї військової служби займався укомплектуванням та налаштуванням безпілотників.

Загинув Віталій 06 травня 2024 року в районі населеного пункту Іванівське Бахмутського району Донецької області у результаті артилерійського обстрілу противником.

Висловлюємо щирі слова співчуття та скорботи рідним воїна: матері – Валентині Олександрівні, дружині Катерині, донечкам – Анастасії та Мілєні, брату Сергію, сестрам Юлії та Оксані, усім близьким, друзям, побратимам.

Світла й вічна пам’ять мужньому воїну, відданому патріоту України! Герої не вмирають!

 

Коментарі