Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Днями в Обухові відбулося відкриття проекту – «Створення Простору екологічного діалогу» від ГО «ТРИ КОТЕ»

Основною метою проекту є посилення згуртованості громади, а також сприяння інтеграції внутрішньо переміщених осіб.

Організатори розповіли, як створювали проект. Восени 2023 вони зустрілись на тренінгах від Програми «Єднання заради дії», що проводилися безкоштовно для мешканців Обухова. Отримали там знання і нові знайомства. Більшість дівчат бачились вперше.

«Через війну я була змушена виїхати за кордон на деякий час. А коли повернулась, почала шукати себе. Зрозуміла, що хочу допомагати людям, але не знаю, як і де це зробити. .. Ми зустрілись на одному з тренінгів з дівчатами, поспілкувалися і поділилися своїми ідеями, своїми бажаннями. І виявилось, що вони співзвучні! І ось так власне, стався наш проект.» – розповіла Яна Прохненко, волонтерка проекту.

Команда розповідала про свої ролі в проекті, презентували заходи, які будуть відбуватися аж до кінця липня. Це групи взаємопідтримки, майстер-класи, тренінг з ненасильницької комунікації, толока (прибирання території), український розмовний клуб, культурні вечори, а також туристичні мандрівки Обухівщиною.

Усі заходи проекту є безкоштовними для учасників, проте, є обмеження за віком – вони доступні для осіб, яким виповнилося 30 років.

Про набір груп буде оголошено на сторінках ГО «ТРИ КОТЕ»
Фейсбук https://www.facebook.com/trykote/
Інстаграм https://www.instagram.com/try_kote
Телеграм https://t.me/try_kote

Відвідувачі оформили чудове панно з природних матеріалів – як символ спільного творення чогось нового, затишного, екологічного та такого, що гуртує людей задля підтримки і розвитку.

Гостинна керівниця проєкту, Галина, пригощала відвідувачів авторським трав’яним чаєм. Адже саме чаювання, на її думку, дарує гарний настрій, тепло в душі і бажання поспілкуватися.

Крім того, на події була імпровізована міні-ярмарка, де учасниці представили свої вироби, знайомилися між собою, обмінювалися ідеями та досвідом.
«Я дуже рада, що ми знову разом щось хороше творимо» – сказала одна з учасниць, дізнавшись, що в Просторі можна втілювати свої власні ініціативи.

Цей захід став можливим в межах програми “Єднання заради дії” , що втілюється IREX за підтримки Державного департаменту США. Вміст є виключно відповідальністю ГО «ТРИ КОТЕ» та необов’язково відображає погляди IREX та Державного департаменту США.

Інформаційний партнер Хроніки Обухова.

Коментарі