Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

ПРАВИЛА ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ В ПРИРОДНИХ ЕКОСИСТЕМАХ

На території Обухівського району з початку 2024 року виникло 148 пожеж у природних екосистемах. У 90% випадків причина виникнення пожеж в екосистемах – сама людина, яка часто необережно поводиться з вогнем, не звертаючи уваги на необхідність суворого дотримання правил пожежної безпеки.

Обухівське РУ ГУ ДСНС України у Київській області закликає жителів і гостей району суворо дотримуватися правил пожежної безпеки:
– не кидайте сірники та недопалки, що горять;
– розпалюйте вогнище тільки на очищеному до шару грунту майданчику;
– не випалюйте сміття на присадибних ділянках;
– не розводьте відкритий вогонь поруч з господарськими будівлями;
– покидаючи місце відпочинку, загасіть вогнище водою або закидайте землею до повного припинення горіння або тління;
– пожежу, що починається, загасіть водою або закидайте землею;
– слідкуйте, щоб діти не гралися з вогнем.

Звертаємо Вашу увагу на те, що кожен акт підпалу – це злочин проти природи за який передбачена адміністративна, а в окремих випадках і кримінальна відповідальність. В котрий раз нагадуємо жителям Обухівського району, що згідно ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за несанкціоноване випалювання сухої рослинності, винні особи будуть притягуватись до відповідальності та стягуватиметься штраф: з громадян – від 3060 до 6120 грн., на посадових осіб – від 15300 до 21420 грн.

Тому, обов’язково, дотримуйтесь правил пожежної безпеки, не наражайте себе на небезпеку. Якщо ж виникла надзвичайна ситуація або пожежа – негайно телефонуйте за номером «101» !

Коментарі