Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Засідання тимчасової робочої групи виконавчого комітету Обухівської міської ради з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства

22 березня 2024 року в приміщенні міської ради відбулося засідання тимчасової робочої групи виконавчого комітету Обухівської міської ради з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства щодо встановленого рівня мінімальної заробітної плати під головуванням заступника міського голови Максима Савенка, який акцентував увагу присутніх, що легалізація заробітної плати залишається найактуальнішим питанням сьогодення.

На засіданні були присутні представники: Пенсійного фонду України у Київській області, ГУ ДПС у Київській області, центру зайнятості та структурні підрозділи виконавчого комітету Обухівської міської ради.

Крім того, були запрошені фізичні особи підприємці, які здійснюють підприємницьку діяльність на території Обухівської міської територіальної громади.

Мета заходу – проведення роз’яснювальної роботи серед роботодавців щодо дотримання ними вимог чинного трудового законодавства України, недопущення до роботи працівників без оформлення з ними трудових відносин.

Членами робочої групи доведено присутнім фізичним особам-підприємцям необхідність належного оформлення трудових відносин з найманими працівниками та дотримання розміру мінімальної заробітної плати, розглянуто питання щодо «тіньової» зайнятості.

В.о. директора Обухівської філії Київського обласного центру зайнятості наголошено на можливостях участі підприємців громади у різних програмах для залучення додаткових коштів на розвиток підприємництва.

Наголосили також на важливості вищезазначених питань серед роботодавців і найманих працівників. В іншому випадку як наслідок – доведеться сплачувати штрафні санкції та нести відповідальність згідно чинного законодавства України.

Ми розуміємо, що підприємці нашої громади, займаючись своїм бізнесом, несуть соціальне навантаження, та ми впевнені, що дана зустріч була корисною.

Отримане роз’яснення у формі обміну думками, спонукатиме роботодавців самостійно організувати роботу щодо приведення трудових відносин із найманими працівниками у відповідність до чинного трудового законодавства України. Адже за порушення законодавства юридичні і фізичні особи підприємці несуть адміністративну, фінансову та кримінальну відповідальність.

За результатами засідання дана робоча група і надалі буде проводити моніторинг дотримання вимог чинного законодавства України та інформаційно-роз’яснювальну роботу.

Будьмо свідомими і чесними громадянами – платниками податків! Підтримуємо економіку України та наближаймо перемогу!

Коментарі