Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Як правильно і безпечно користуватися генератором: важливі поради

Сьогодні багато громадян переходять на резервне джерело живлення, зокрема генератори. Під час застосування цього приладу Обухівське РУ ГУ ДСНС України у Київській області наголошує на основних правилах поводження аби уникнути надзвичайних ситуацій.

Основні правила користування генератором:
– використовуйте генератор лише на відкритому повітрі. Місце розташування від будівлі має сягати не менше 6 метрів, пам’ятайте, вихлопні гази з електроприлада небезпечні для життя;
– захистіть генератор від вологи. У вас мають бути гумові рукавиці та чоботи або будь-яке інше взуття із гумовою підошвою;
– перш, ніж включати генератор, перевірте стан електропроводки. Не змішуйте різні види мастила, теж стосується і пального. Заправляти генератор можна лише вимкненим (якщо ви його вже вмикали і потрібно дозаправити – дочекайтеся, поки всі запчастини охолонуть).
– не залишайте пальне біля генератора, адже воно може спалахнути;
– не змінюйте самостійно конструкцію електроприлада.

Також рятувальник рекомендують завжди під рукою мати вогнегасник порошкового або вуглекислотного типу. Під час гасіння займання вогнегасника відстань від насадки вогнегасника до електроустановки, яка горить – має бути не менше 1 метра.

При підключенні генератора варто звернутися до кваліфікованого електрика.

Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Обухівського РУ
ГУ ДСНС України у Київській області капітан служби цивільного захисту Владислав СЕКРЕТ

Коментарі