Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Свічки: як ними користуватися, щоб не сталося біди

Використовуючи свічки найперше потрібно дотримуватися правил протипожежної безпеки. Запалені свічки слід тримати на безпечній відстані від одягу, штор, книжок та інших легкозаймистих речей. Не залишайте їх без нагляду. Тим паче у жодному разі не використовуйте їх під час сну.

Також, щоб не нашкодити власному здоров’ю, слід ретельніше підійти до обрання свічок. Під час горіння деякі свічки виділяють у повітря хімічні речовини, які можуть провокувати різні захворювання. Це пов’язано із тим, що парафін є нафтопродуктом.

Люди з респіраторними хворобами та захворюваннями легень більш чутливі до продуктів горіння. Парафінові свічки можуть спричинити у них напади астми та загострення наявних хвороб дихальних шляхів.

Тому краще обирати свічки з натурального воску. Він буває соєвий, рослинний, абрикосовий, бджолиний. Такий віск є безпечним для людини та довкілля. Свічки з нього насичені ненав’язливим приємним ароматом і економніші в горінні. Щодо ароматизованих свічок, то вони створюють затишну атмосферу. Однак в окремих людей інтенсивний аромат може спровокувати головний біль. Тому для регулярного використання бажано надавати перевагу свічкам без ароматизаторів та ефірних олій.

Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Обухівського РУ
ГУ ДСНС України у Київській області капітан служби цивільного захисту Владислав СЕКРЕТ

Коментарі