Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Українці щодня стикаються зі страхом за своє життя, за життя і здоров’я своїх дітей та батьків. Війна не лише змінила життя, а й вплинула на світовий порядок

Через гуманітарну катастрофу та щоденні обстріли люди вимушені мігрувати в пошуках безпечного притулку за кордоном, що підвищує ризик потрапити в ситуації торгівлі людьми під час працевлаштування, пошуку житла та пересування. Особливо вразливими є жінки та діти. Це може бути як примусова праця, сексуальна експлуатація, примусова вагітність, вилучення органів, або ж втягнення в злочинну діяльність.

Людям, які це пережили, необхідно встановлювати статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми. Цей статус надає їм змогу безоплатно отримати медичну, психологічну, соціальну, правову та інші види необхідної допомоги. Також отримати одноразову грошову допомогу, гарантовану у нашій країні для осіб такої категорії.

За 9 місяців цього року в Україні встановили вже 86 статусів осіб, які постраждали від торгівлі людьми. Серед постраждалих 38 жінок, 33 чоловіки, 8 дівчат і 7 хлопчиків.

Торгівля людьми – табуйована тема. Постраждалі бояться розголосу, осуду. Або ж бояться звертатися до правоохоронних органів. Система протидії торгівлі людьми повинна бути зосереджена саме на захисті та поновленні прав постраждалих.

Тому, не бійтеся звертатися за допомогою!

Коментарі