Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Підготовка до зими: ДТЕК Київські регіональні електромережі перевів в посилений режим понад 200 бригад енергетиків та сформував аварійний запас матеріалів

Перед початком зими ДТЕК Київські регіональні електромережі перевів 238 аварійних бригад енергетиків в посилений режим. Для того, щоб енергетики могли оперативно усувати аварії на мережах їх забезпечили необхідними матеріалами для ремонту як повітряних, так і кабельних ліній, а також паливо мастильними матеріалами. ДТЕК прикладає максимум зусиль, щоб підготувати мережі країни до зими, а енергетики могли в разі аварій чи ворожих обстрілів оперативно повертати світло в будинки українців.

До складу кожної аварійної бригади енергетиків ДТЕК Київські регіональні електромережі входять від 2 до 5 фахівців. Вони забезпечені необхідною спецтехнікою: автопідйомниками, пересувними електролабораторіями, землерийною технікою тощо. Для того, щоб бригади могли більш оперативно усувати аварії на мережах компанія сформувала спеціальний аварійний запас обладнання. До нього входять: муфти для кабельних ліній, лінійна арматура та стійки для повітряних ліній, трансформатори силові та напруги, комутаційні апарати 0,4 – 110 кВ, роз’єднувачі, вимикачі навантаження, автоматичні вимикачі тощо. Також ДТЕК Київські регіональні електромережі забезпечив свої склади необхідним обсягом паливо-мастильних матеріалів.

«ДТЕК Київські регіональні електромережі – основа і підтримка для нормального життя регіону та його мешканців. Незважаючи на складну ситуацію в країні, ми готуємося до зими і працюємо в режимі 24/7. Ремонтні роботи тривають за планом, який узгоджується, контролюється та моніториться Міненерго та Держенергонаглядом. За 10 місяців у рамках ремонтної та інвестиційної програм ми відремонтували або модернізували понад 200 підстанцій різних класів напруги та розподільних пунктів, понад 1 тис. км повітряних ліній та майже 900 шт. кабельних ліній. Крім того, ми розчистили понад 4 тисячі км ліній електропередачі від зелених насаджень, що допомагає уникнути аварійних відключень під час негоди. Ми сформували 238 ремонтних бригад, які готові 24/7 ліквідовувати аварії та повертати світло в будинки українців», – підкреслив генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда.

Крім того, енергетики напрацювали алгоритм взаємодопомоги – у разі необхідності фахівці різних операторів системи розподілу ДТЕК Мережі зможуть прийти на допомогу один одному та оперативно повертати світло в домівки клієнтів. Такі приклади командної роботи вже застосовувалися протягом воєнного стану на Київщині, Дніпропетровщині та Донеччині, коли необхідно було швидко відновити роботу електромереж після атак ворога чи деокупації.

Коментарі