Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

Плакало небо. Уся громада була у пекучих сльозах. Сьогодні в останню дорогу вічного спокою ми провели молодого воїна, нашого земляка, палкого патріота, солдата зенітного ракетного взводу 4 штурмового батальйону, пілота дрону роти ударних дронів “Ахілес” ГНОЯНЧЕНКА ВІТАЛІЯ ОЛЕКСАНДРОВИЧА з позивним “V.E.G.A.N”.

Народився Віталій 29 липня 1995 року в м. Обухів. Навчався в Академічному ліцеї 1 імені А. С. Малишка, який закінчив у 2010 році. Паралельно навчався в міській школі мистецтв.

Після школи продовжив навчання у фаховому коледжі Університету “Крок”, отримавши диплом інженера з комп’ютерних мереж.

Під час навчання одразу пішов працювати в типографію “РОС” дизайнером.

Потім працював на підприємстві “ЕКМІ” та Трипільському пакувальному комбінаті, і також за спеціальністю дизайнера.

Віталій був дуже творчим та креативним, розробив емблему для прапора ГО “Материнське серце”, засновницею якої є його бабуся, відома волонтерка Іщенко Віра Іванівна.

З дитинства він був дуже відповідальним, чуйним та неймовірно ерудованим хлопчиною. Захоплювався історією, колекціонував холодну зброю – ножі, які сам доглядав.

Він дуже любив своїх батьків та меншеньких братиків Русланчика та Максимку. Для них був прикладом у всьому, мудрим порадником та помічником. Втрата найріднішої людини стала для родини важким ударом та невимовним болем, адже майже тиждень тому Віталій приїжджав їх провідати. І як виявилося, востаннє…

З перших днів повномасштабної війни у Віталія не було ніяких сумнівів у тому, щоб йти захищати добровольцем Батьківщину. Про свій усвідомлений вибір він сказав своїм рідним. І вони його підтримали.

Спочатку Віталій потрапив у Васильків на службу. У ті перші найстрашніші для Київщини дні вторгнення російського окупанта, він разом з побратимами охороняв військовий аеродром. Коли Київщину було звільнено Віталій проходив службу в північних регіонах області – Іванкові, Кухарях, займався пошуком загиблих воїнів.

Далі був дислокований на Харківщину, де проходив службу кулеметником. Був у гарячих точках Куп’янсько-Лиманського напрямку.

Його неабиякі технічні здібності й навички стали йому в пригоді коли він став командиром ударних дронів “Ахілес”, пілотом дрону. Завжди саме дрони його підрозділу вражали найбільше ворожих цілей.

Останнім місцем дислокації Віталія став населений пункт Кліщіївка Бахмутського району Донецької області.

Того тяжкого дня 31 жовтня 2023 року під час артилерійського обстрілу снаряд потрапив у бліндаж, у якому знаходився Віталій з декількома побратимами. І вони всі загинули.

Неймовірно боляче втрачати Україні своїх синів, справжніх патріотів, мужніх і відданих рідній Батьківщині до кінця своїх днів життя.

Схиляємо голови у великій скорботі перед гіркою втратою. Щирі слова співчуття родині, друзям, побратимам, усім, хто знав та любив Віталія.

Вічна шана тобі, дорогий Захиснику України!

Віднині ти у війську Небесному оберігатимеш нас!

Світла пам’ять! Вічна шана й подяка за подвиг в ім’я Батьківщини.

Коментарі