Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко привітав учасників спортивних змагань «Ігри нескорених»

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко зустрівся зі спортсменами з Київщини, які взяли участь у цьогорічних змаганнях серед ветеранів та військовослужбовців «Ігри нескорених». Він привітав чемпіонів – Віталія Бородавку та Володимира Товкиса.

«Історія кожного з цих хлопців викликає повагу та захоплення! Кожен із них – приклад. Приклад того, як за жодних обставин не здаватися і продовжувати боротьбу. Завдяки участі в Іграх нескорених кожен із них дає надію своїм пораненим побратимам та укріплює віру українців у перемогу. Поспілкувавшись із нашими героями, знову впевнився: в агресора немає жодного шансу здобути бодай клаптика української землі», – підкреслив начальник Київської ОВА.

На Іграх у німецькому Дюссельдорфі Віталій Бородавка в забігу на 100 метрів фінішував третім та здобув 3 нагороди в позамедальних заліках. Він розпочав службу в Національній гвардії України 10 років тому. Мав 3 бойові ротації в зону ООС, а з початку широкомасштабної війни стримував збройну агресію рф на Харківщині. Був важко поранений, але й досі проходить службу.

Серед спортивних досягнень ветерана Володимира Товкиса – 3 золоті медалі (в командному заліку у стрільбі з лука для новачків та у веслуванні на тренажерах на 1 та 4 хвилини) і третє місце з метання диска. Зі службою пов’язане майже все доросле життя Володимира. Чотири роки тому він приєднався до лав Нацгвардії, переважно воював на Донеччині. У вересні 2019 року отримав надважке поранення в голову на Світлодарській дузі.

«Вдячний нашим військовим за силу духу та героїзм. Ще вчора ці мужні чоловіки перемагали ворогів на полі бою. Сьогодні знайшли сили стати у стрій та перемагати спортивних супротивників. Ви – наша гордість, ви – нескорені!» – наголосив Руслан Кравченко.

Цьогоріч у Німеччині «Ігри нескорених» об’єднали близько 600 учасників із 22 країн. Українська команда складалася з 25 ветеранів та військовослужбовців. Вони здобули рекордну кількість нагород. Наші учасники вкотре продемонстрували всьому світу мужність, силу та незламність українських військових.

Коментарі