Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

У Загальцях запрацювала нова амбулаторія загальної практики сімейної медицини

У селі Загальці, що в Бородянській громаді, запрацювала нова амбулаторія. Заступник голови Київської ОДА Микола Бойко побував на церемонії відкриття медзакладу. Також у заході взяли участь заступник Міністра охорони здоров’я України Ігор Кузін, радник Міністра охорони здоров’я України Андрій Якушин, голова Бородянської територіальної громади Олександр Сахарук.

Амбулаторія в Загальцях значно постраждала на початку березня 2022 року внаслідок російського артилерійського обстрілу. У будівлі була пошкоджена опорна стіна. Руйнувань також зазнав дах та вікна, їх вибило вибуховою хвилею. Споруду полагодили і вона до цього часу продовжувала працювати та приймати відвідувачів. Але, зважаючи на пошкодження та вік будівлі, було прийнято рішення звести нову сучасну амбулаторію.

Реалізували проєкт із побудови нового капітального приміщення Загальцівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), гуманітарної допомоги Project HOPE та фінансування Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

Нова сучасна будівля загальною площею близько 230 м² оснащена всім необхідним як для відвідувачів, так і для медичного персоналу. У ній є окремі кабінети для прийому пацієнтів на постійній основі та для вузькопрофільних приїзних лікарів. Вона забезпечена потрібним медичним обладнанням та устаткуванням. Пацієнти зможуть скористатися послугами лабораторії й іншими послугами, які надаються на первинному рівні.

Амбулаторія призначена для обслуговування населення Загальців та прилеглих сіл. Загалом 3 000 дорослих та дітей.

«Відкриття амбулаторії в Загальцях – це ще один приклад злагодженої роботи. Київщина має колосальні пошкодження внаслідок російської військової агресії. Але завдяки наполегливій праці та підтримці наших добрих друзів та іноземних партнерів ми можемо показати такий результат. Щиро вдячний за допомогу у відбудові нашого регіону. Крок за кроком спільно відновимо все зруйноване окупантами – й у великих містах, й у маленьких селах. І обов’язково переможемо», – зазначив Микола Бойко.

Коментарі