Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

ПРЕДСТАВНИКИ МОП ПРОВЕЛИ ТРЕНІНГ В ОБУХОВІ

15-16 серпня 2023 року в рамках реалізації проєкту «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» на базі Обухівської філії Київського ОЦЗ для фахівців Державної служби зайнятості проведено практичний тренінг представниками Міжнародної Організації Праці – старшим технічним радником проєкту Джемалом Ходжіч та Національним координатором проєкту Георгієм Морозовим. Експерти МОП досліджували ринок праці України та діяльність центрів зайнятості базового рівня на прикладі Обухівської філії, проводили інтерв’ювання фахівців філії щодо виконання ними конкретних функцій. Це дало їм змогу в подальшому сформулювати свої пропозиції для практичного втілення нової моделі надання послуг населенню та роботодавцям в Україні, орієнтуючись на позитивний досвід європейських країн.

У тренінгу взяли участь представники Державного центру зайнятості, Київського обласного центру зайнятості, Центру підвищення кваліфікації СЗ та фахівці Броварської, Білоцерківської, Обухівської і Фастівської філій КОЦЗ. Джемал Ходжіч спочатку ознайомив присутніх з новою, орієнтованою на сучасний ринок праці України, моделлю надання послуг клієнтам. Далі учасники тренінгу мали змогу удосконалити свої практичні навички в проведенні консультування шукачів роботи та роботодавців, написанні та аналізу резюме, текстів оголошень про вакансії, організації співбесід шукачів роботи з роботодавцями та підготовці клієнта до участі в співбесіді і т.д.

За словами директора Державного центру зайнятості Юлії ЖОВТЯК, без набуття нових знань, підвищення компетенцій та постійного професійного розвитку фахівців служби зайнятості неможливо якісно надавати послуги клієнтам. Тому подібні тренінги – це не тільки обмін досвідом з колегами, а і удосконалення професійних навичок, що позитивно впливатиме на роботу служби зайнятості в подальшому.

Коментарі