Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Шановні мешканці!

В умовах агресії росії проти України ризик залишитися без доступу до очищеної питної води залишається й досі.

На жаль, ми на собі відчули до чого призводить руйнування об’єктів критичної інфраструктури України. Зникнення (відключення) електричної енергії призводить до перебоїв надання послуг з централізованого водопостачання та послуг з централізованого водовідведення.

Тому КП «Обухівводоканал» рекомендує вже зараз сформувати невеликий запас води для задоволення санітарно-гігієнічних потреб, якого б вистачило щонайменше на 72 години, а саме:
– потрібно придбати бутильовану герметично закриту питну воду з великим терміном зберігання, з розрахунку 2,5-3,5 літрів на одну людину на добу, чи мінімум 7,5-10,5 літрів на 3 доби. Можна створити запас питної води з водопровідної, питною вона залишається протягом 3-5 днів, після цього терміну таку воду для вживання необхідно прокип’ятити.
– запастись водою для технічних, господарських потреб 2-4 літра на одну особу на добу, або мінімум 6-12 літрів на 3 доби.

УВАГА! Це мінімальні норми запасу води, кожен повинен індивідуально прорахувати необхідний об’єм для себе та членів своєї сім’ї (не забудьте й про домашніх улюбленців).

Дізнайтеся чи є у вашій місцевості бювети, колодязі, свердловини або інші джерела води, їхнє точне місцезнаходження та обміркуйте вже зараз найбезпечніший, коротший маршрут до них, щоб у разі вичерпання запасів можна було їх поповнити.

Для зберігання води вибирайте ємності з харчового пластику, скляні ємкості чи іншого матеріалу (емальований посуд) та зберігайте подалі від світла. У разі виникнення сумнівів щодо якості питної води − прокип’ятіть її чи використовуйте для побутових цілей. Зберігати питну воду потрібно в закритих ємностях, при цьому обов’язково необхідно позначити ярликами призначення: питна вода, вода для технічних потреб, вода для господарських потреб тощо.

Крім того, запасіться:
– комплектами одноразового посуду, бажано паперового;
– кількома упаковками вологих серветок.

ЧОМУ 72 ГОДИНИ?

Саме за ці 3 доби, КП «Обухівводоканал» буде розгортати резервні елементи живлення для того, щоб забезпечити відновлення системи водопостачання міста, але все буде залежати від можливого ступеня ураження або ступеня виникнення проблеми.

КП «Обухівводоканал» має певні можливості для підвезення води, тому в ці 72 години:
– в першу чергу, не обриваємо всі Вам відомі телефонні лінії КП «Обухівводоканал»;
– стежимо за повідомленнями підприємства, місцевих органів влади щодо організованого підвозу питної води та води для технічних потреб;
– при технічній можливості та фінансовій спроможності, споживачі, які заборгували перед підприємством, сплатити борги, адже від цього залежить оперативність КП «Обухівводоканал».

Коментарі