Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Передай інформацію про гніздо – захисти лелек: ДТЕК Київські регіональні електромережі запустив нову функцію на сайті

ДТЕК Київські регіональні електромережі запустив нову функцію на власному сайті. За її допомогою клієнти можуть повідомити про виявлені гнізда лелек на електроопорах та стан птахів в них. Цей новий функціонал стане важливим інструментом у захисті птахів та попереджені відключень світла у клієнтів через обвалення гнізд на електричні дроти. Компанія розробила його в рамках власного еколого-просвітницького проєкту #Лелеченьки, який вже допоміг захистити понад 10 тисяч білих лелек в Україні.

Нова функція на сайті ДТЕК Київські регіональні електромережі «#Лелеченьки: передай інформацію про гніздо» дозволить клієнтам повідомити про виявлені гнізда на електричних опорах та надати інформацію про кількість та стан птахів у ньому. Це допоможе енергетикам оперативно дізнаватися де саме з’явилися нові гнізда, щоб в подальшому укріплювати їх спеціальними захисними платформами, а також передавати важливі дані про лелек орнітологам-науковцям. Укріплення гнізд дозволяє захистити лелек від ураження струмом або загибелі через руйнування гнізда. А також попередити аварії на лініях та відключення світла у клієнтів.

«Попри війну компанія продовжує розвивати інфраструктуру електромереж, застосовуючи сучасні цифрові технології та спираючись на принципи сталого розвитку. Наша мета – надавати українцям якісні послуги з електропостачання і бути максимально дружніми до довкілля. Нова функція на сайті є продовженням нашого проєкту із захисту білого лелеки #Лелеченьки. З новою функцією і за допомогою наших клієнтів ми зможемо зберегти ще більше цих символічних для українців птахів», – підкреслив генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда.

Щоб передати інформацію про виявлене гніздо необхідно:
1. перейти на сайт ДТЕК Київські регіональні електромережі та відкрити розділ «#Лелеченьки: передай інформацію про гніздо»;
2. натиснути кнопку «Детальніше», заповнити форму та відправити її.

Після отримання та перевірки інформації енергетики, в разі такої необхідності, перенесуть гніздо на захисну платформу.

Коментарі