Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Безпека та оборона є абсолютним пріоритетом державного бюджету, — Денис Шмигаль

Абсолютним пріоритетом бюджету є безпека та оборона. На це витрачається близько половини всіх коштів державного бюджету. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 14 липня.

За його словами, доходи до різних фондів держбюджету за перше півріччя склали 1,302 трлн грн, тоді як видатки склали 1,784 трлн грн.

«На другому місці — соціальні програми підтримки людей. За шість місяців цього року з держбюджету на соцвиплати спрямовано 231 млрд грн. З цих коштів 136 млрд грн направили на пенсії та підтримку Пенсійного Фонду. Було виплачено 23,1 млрд грн субсидій. Як ми й обіцяли, виконуємо всі свої соціальні зобов’язання», — підкреслив Денис Шмигаль.

Крім армії, безпеки та соціальних виплат, ключовими сферами видатків за перше півріччя залишилися медицина, освіта та підтримка регіонів, підкреслив Прем’єр-міністр.

«У першому кварталі цього року вдалося забезпечити середню зарплату лікарів на рівні майже 22 тисячі гривень. Тільки освітніх субвенцій для регіонів за шість місяців виплачено на суму понад 56 млрд грн. З них вже 900 млн грн направлено на облаштування бомбосховищ у школах і ще 600 млн грн — на закупівлю нових шкільних автобусів», — відзначив Глава Уряду.

Як повідомив Прем’єр-міністр, загальна сума субвенцій регіонам за цей час склала 92 млрд грн. Одночасно з цим спостерігається суттєвий приріст у доходах місцевих бюджетів. За I півріччя 2023 року до загального фонду місцевих бюджетів надійшло майже 218 млрд грн. Це на 42,5 млрд грн більше, ніж минулого року.

Залишки коштів на рахунках місцевих бюджетів та бюджетних установ склали вже 170 млрд грн. Денис Шмигаль підкреслив, що коштів на місцях достатньо, зокрема для того, аби підтримувати власні комунальні підприємства та не підвищувати зараз тарифи.

Коментарі