Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Від початку повномасштабної війни ДТЕК Київські регіональні електромережі працевлаштовував 5 студентів-дуальників

Попри війну, ДТЕК Київські регіональні електромережі продовжує навчати та працевлаштовувати молодь. З 24 лютого 2022 року компанія організувала практику на виробництві для 10 студентів. 5 з них вже працевлаштовано в компанію. Один студент ще продовжує навчання і також має можливість отримати свою першу роботу в енергокомпанії. Усі вони є учасниками проєкту «Дуальна освіта», який ДТЕК реалізує вже понад 5 років. Він сприяє створенню в Україні безбар’єрних умов для молоді у здобутті якісної професійної освіти за спеціальностями, які є затребуваними на ринку праці, а також працевлаштуванні. Це відповідає цілям сталого розвитку №8 та №10 ГД ООН в Україні, які ставить перед собою ДТЕК і яким продовжує слідувати, не дивлячись на складну ситуацію в країні.

«ДТЕК Мережі – основа і підтримка для нормального життя країни та українців, в тому числі зараз – під час війни. Наші проєкти націлені не лише на відновлення після бойових дій, а й на довготривалу перспективу та сталий розвиток України. Попри війну в країні ми не припинили наш проєкт дуальної освіти. Ми продовжуємо навчати студентів та надавати їм роботу. Упродовж минулого року у нас працювали та навчалися 10 студентів-дуальників. 5 з них вже стали нашими співробітниками», – зазначив Віталій Шайда, генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі.

У цьому році ДТЕК Київські регіональні електромережі співпрацює з 4 ВНЗ. Студенти профільних спеціальностей цих освітніх закладів, що обрали дуальну освіту, отримують можливість навчатися за індивідуальною програмою теоретичної та практичної підготовки. На весь час навчання компанія забезпечує студентів заробітною платою та повним соціальним пакетом.

«В університеті студентів на книжках навчають працювати на електрообладнанні. Ми ж, на підприємстві, даємо можливість мати справу з реальними енергооб’єктами. Це і є головна перевага дуального навчання – закріплення здобутих знань одразу на практиці. Молодь після участі в проєкті добре знає обладнання, володіє ситуацією в енергетиці і не має проблем із працевлаштуванням», – розповів провідний інженер, наставник дуальної форми освіти ДТЕК Київські регіональні електромережі Валерій Савченко.

Для того щоб у 2023-2024 навчальному році стати учасником програми дуального навчання, студент має здобувати освіту за енергетичною спеціальністю, навчатися на 3 – 5 курсі одного з навчального закладу, що уклав угоду про співпрацю з компанією, заповнити анкету та пройти відбір. Зі студентами-дуальниками укладається трьохсторонній договір на здобуття освіти за дуальною формою, а також строкові трудові договори.

«Коли прийшов на навчання, то очікував, що це буде така ж теорія, як у вузі. А насправді я є членом бригади, працює разом з усіма на енергооб’єктах, долучаюсь до повірки трансформаторів. Тут я побачив, як все організовано на практиці, отримав відповідну групу з електробезпеки, знаю всі ризики, тому працюю впевнено. Вдячний компанії за практичну науку і за можливість бути членом команди енергетиків, які роблять благородну і потрібну людству справу – дають світло», – розповів студент-дуальник Євген Нагалевський.

ДТЕК Київські регіональні електромережі започаткував проєкт «Дуальна освіта» у 2019 році. За цей час за програмою пройшли навчання 57 студентів. Вони поєднували теорію з практикою на обладнанні, з яким працюють сучасні оператори системи розподілу. З них 75% (43 студента) отримала постійну роботу в компанії.

Довідково

Профільні навчальні заклади України, які на сьогоднішній день беруть участь у проєкті «дуальна освіта» ДТЕК Київські регіональні електромережі:
1. Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”.
2. Таращанський технічний та економіко-правовий коледж.
3. Національний університет біоресурсів і природокористування України.
4. ВСП «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України».

Коментарі