Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Денис Шмигаль провів розмову з Прем’єр-міністром Словаччини

Усереду, 24 травня, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів розмову з новопризначеним Прем’єр-міністром Словацької Республіки Людовітом Одором.

Очільник українського Уряду подякував Словаччині за всебічну підтримку, зокрема гуманітарну та фінансову. А також за надання 13-ти літаків МіГ-29. У цьому контексті сторони обговорили подальшу розбудову повітряних сил України та навчання українських пілотів.

«Високо цінуємо те, що з 24 лютого Словаччина серед перших країн надала комплексну допомогу Україні. Впевнений, наша співпраця розвиватиметься і надалі», — зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністри України та Словаччини торкнулися питання двосторонньої торгівлі, зокрема експорту української агропродукції. Денис Шмигаль подякував словацькій стороні за організацію «коридорів солідарності».

Глава Уряду України також порушив питання розвитку логістики та розбудови прикордонної інфраструктури.

«Будівництво нових і реконструкція наявних пунктів пропуску на нашому спільному кордоні дасть позитивний вплив і відкриє нові можливості для розвитку нашого співробітництва», — зауважив Денис Шмигаль.

Серед іншого, сторони обговорили співпрацю у сфері енергетики, а також підготовку до Конференції з питань відновлення України в Лондоні.

Зі свого боку Людовіт Одор підкреслив, що підтримка України — один із пріоритетів роботи його Уряду, і Словаччина продовжить надавати необхідну допомогу нашій державі.

Коментарі