Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

ОБУХІВСЬКА ГРОМАДА ВЗЯЛА УЧАСТЬ В ЗАГАЛЬНИХ ЗБОРАХ АСОЦІАЦІЇ «КИЇВСЬКА АГЛОМЕРАЦІЯ»

Минулої п’ятниці відбулось засідання Асоціації «Київська агломерація», до складу якої входять 18 місцевих громад, в тому числі і Обухівська територіальна громада.

Асоціація «Київська агломерація» є добровільним неприбутковим об’єднанням, створена органами місцевого самоврядування з метою більш ефективного здійснення своїх повноважень, узгодження дій щодо захисту прав та інтересів територіальних громад і сприяння місцевому та регіональному розвитку.

Впродовж засідання відбулась презентація звіту соціологічного дослідження «Думки і погляди жителів і жительок окремих громад Київської області та м. Києва про Київську агломерацію» в контексті широкомасштабного російського вторгнення.

Згідно результатів дослідження, порівняно з 2020 роком, виявлено зростання підтримки ідеї співпраці Києва та місцевих громад, з 45% до 95%. За словами очільника Києва, Віталія Кличка, дослідження показало, що саме місцеве самоврядування стало основою супротиву України від початку повномасштабного вторгнення росії.

Тож, під час зустрічі було проведено Загальні Збори уповноважених представників органів місцевого самоврядування, на яких було прийнято рішення обрати Головою Ревізійної комісії Клочка Сергія Миколайовича, Секретаря Обухівської міської ради.

Також варто зазначити, що окрема увага була приділена питанням функціонування місцевого самоврядування в умовах широкомасштабного російського вторгнення, стану справ у громадах , міграції населення та внутрішньо переміщених осіб.

Разом до перемоги!

Коментарі