Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Зустріч в Миронівській ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Сьогодні в рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії начальник Миронівської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Олег СКОЛОТА взяв участь в робочій зустрічі з фізичними особами-підприємцями та представниками громадських організацій Миронівщини на тему: «Одноразове добровільне декларування».

Очільник ДПІ нагадав присутнім основні аспекти одноразового добровільного декларування.

Наголосив, що кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичними особами триватиме до 1 березня 2023 року.

Звернув увагу, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається за бажанням громадянина, який має право на таке декларування та виключно в електронній формі.

Нагадав, що скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України є чи були платниками податків.

Для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Звернув увагу, що декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування таких активів.

Наприкінці заходу учасникам зустрічі було надано відповіді на запитання та рекомендовано долучитися до інформаційних ресурсів ДПС.

Миронівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Коментарі