Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

ВЕЛИКА ВТРАТА ДЛЯ ОБУХІВСЬКОЇ ГРОМАДИ

13 жовтня 2022 року на 66-му році життя перестало битися серце Обухівського міського голови, Почесного громадянина міста Обухова, Почесного громадянина Обухівського району ЛЕВЧЕНКА ОЛЕКСАНДРА МИКОЛАЙОВИЧА.

Олександр Левченко багато років працював для громади міста. Завдяки активній громадянській позиції він став незаперечним авторитетом серед земляків та колег. Обухів, Обухівщина та Київщина втратили патріота, відмінного професіонала своєї справи, Людину з великої літери. Усе своє життя Олександр Миколайович працював на користь людям, спрямовуючи на це усі свої зусилля, знання та вміння. Це непоправна втрата для усіх нас. Розділяємо біль втрати мешканців Обухівської міської територіальної громади.

Співчуваємо родині та близьким Олександра Миколайовича, адже до втрати близької людини ніколи не можна бути готовими. Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати… Поділяємо ваше горе, сумуємо разом з вами, підтримуємо вас у годину скорботи.

Нехай світла пам’ять про Олександра Миколайовича Левченка назавжди залишиться у наших серцях, а Бог подарує йому вічне життя та спокій. Вічна пам’ять!

 

Прощання з Левченком Олександром Миколайовичем відбудеться у суботу, 15 жовтня 2022 року, о 12:00 на центральній площі біля Обухівського центру культури і дозвілля.

 

БІОГРАФІЧНА ДОВІДКА

Олександр Миколайович ЛЕВЧЕНКО народився 20 жовтня 1956 року в селі Красне Перше на Обухівщині. Навчався в Краснянській восьмирічці, середню школу закінчив в Обухові. Малишкова школа стала його альма-матір’ю, а він – її Почесним учнем.

Розпочав трудову діяльність у 1974 році слюсарем в Обухівському районному об’єднанні «Сільгосптехніка». З листопада 1974 по листопад 1976 – служив в армії. Закінчив Київський політехнічний інститут, отримав диплом інженера-електрика за спеціальністю «Автоматика і тепломеханіка».

З вересня 1980 р. по липень 1984 р. – завідуючий відділом комсомольських організацій в Обухівському райкомі ЛКСМУ.

З липня 1984 р. працював на Обухівському заводі вентиляційних виробів та конструкцій на посадах інженера виробничо-диспетчерського відділу, старшого інженера по виробництву, начальника цеху.

З січня 1987 р. по квітень 1991 року – головний інженер ветиляційного заводу, а з квітня 1991 р. – директор підприємства. У травні 1994 р. на зборах акціонерів обирався Головою Правління ЗАТ «Обухівський вентиляційний завод». У зв’язку з перетворенням ЗАТ у ТОВ, у 2010 р. призначений генеральним директором ТОВ «Обухівський вентиляційний завод».

Організаторський талант проявився в Олександра Левченка, коли він очолив робітничий колектив Обухівського вентиляційного заводу. Підприємство вистояло у Перебудову саме завдяки його менеджерським здібностям. Ці здібності знадобилися йому і під час головування в Об’єднанні підприємців і промисловців Обухівщини (2004 р.).

За вагомий внесок у розвиток економіки країни та за досягнення значних успіхів у виробництві Олександр Левченко нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня (2003 р.).

У 2009 році йому присвоєно звання «Почесний громадянин міста Обухова».

У жовтні 2010 року обраний депутатом Київської обласної ради.

У 2012 році отримав звання «Заслуженого працівника промисловості України».

17 вересня 2022 року йому було вручено почесний нагрудний знак Обухівського району «Почесний громадянин».

Олександр Миколайович нагороджений численними орденами, медалями та відзнаками. Серед них – орден Князя Володимира ІІ ступеня, орден «Честь та пошана», орден «За розбудову України», пам’ятний орден «25 років виведення військ з Афганістану», пам’ятна медаль «Захиснику Батьківщини», медалі «За громадянську мужність», відзнака Президента України – ювілейна медаль «70 років Перемоги над нацизмом», пам’ятна медаль «Чарівна сила України», ювілейна медаль з нагоди 20-ї річниці Незалежності України, медаль «За співробітництво в утвердженні законності» , медаль Архістратига Михаїла, пам’ятна відзнака з нагоди 15-річчя Київського регіонального відділення Асоціації міст України, відзнака «За служіння Богу і Україні», нагрудний знак Нацгвардії «За доблесну службу», відзнаки ДПА «За сумлінну працю у ОДПС Київської області», Почесна грамота Верховної Ради України, відзнака Київської обласної ради, Почесний нагрудний знак Обухівського району «За заслуги».

У 2012 році Олександра Левченка обрано на посаду Обухівського міського голови. У 2015 та 2020 роках обухівці знову висловили довіру своєму землякові, повторно обравши його міським головою Обухова.

Коментарі