Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Шановні мешканці Обухівської міської територіальної громади!

Указом Президента України №64/2022 від 24.02.2022 року, у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, введений в Україні воєнний стан. В зв’язку з чим, військовим командуванням України разом із органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами запроваджені та здійснюються передбачені законом «Про правовий режим воєнного стану» заходи і повноваження, необхідні для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави.

Внаслідок бойових дій (артилерійських, авіаційних та ракетних обстрілів) з 24 лютого 2022 року в магістральних та міждержавних електричних мережах сталися масові відключення та пошкодження електроустановок об’єктів та електричних мереж.

Додаткових ускладнень в роботі електричної системи України завдають відключення повітряних ліній електропередачі пов’язані з низовими пожежами, які спричинені підпалами з боку населення стерні, очерету та сухостою. Це призводить до порушень в роботі електричних мереж та загрожують тривалими відключеннями об’єктів критичної інфраструктури.

В зв’язку з вищевикладеним Виконавчий комітет Обухівської міської ради звертається до всіх мешканців громади з проханням недопущення подібних інцидентів, які несуть загрозу об’єктам критичної інфраструктури та недопущення втручання в функціонування об’єктів критичної інфраструктури та наголошує про заборону розкладання вогнищ та спалювання стерні, очерету та сухостою.

Також наголошуємо, що з 3 березня Верховна Рада України внесла зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану, так, у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер додано і навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності.

Застерігаємо, що відтепер такі дії розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

Коментарі