Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

ШАНОВНА ОБУХІВСЬКА ГРОМАДО!

28 червня ми відзначаємо одне з найголовніших державних свят – День Конституції України!

Я щиро вітаю вас з цим святом!

Цьогоріч воно для усіх нас, українців, є найбільш символічним, вагомим та знаковим. Для нас це значно більше, ніж просто збірник прав та свобод. Це те, що ми сьогодні відстоюємо ціною свого життя і здоров’я, борючись з дикою російською ордою, якій невідомі людські цінності та правові закони.

26 років тому у Верховній Раді прозвучали історичні слова про те, що прийнятий Основний Закон держави, який підтвердив нашу національну ідентичність, приналежність до цивілізованого світу, дав старт для потужного політичного, соціально-економічного та культурного розвитку.

Уся велична та багатостраждальна історія українського конституціоналізму має давні витоки. У той час, як на деяких сусідніх територіях ще бігали нерозвинуті племена, у нас вже були започатковані правові відносини та з’являлися перші правові документи, як от «Руська Правда» Ярослава Мудрого.

Під впливом європейських країн, які першими почали формувати конституційні принципи, засновані на ідеях прав та свобод людини, верховенства права та демократії, ми згодом формували свої правові засади. Вони розвивалися протягом століть у відповідності до національного характеру українців, способу життя, цінностей і суспільних відносин.

Варто згадати й Конституцію Пилипа Орлика за козацьких часів, і Основоположні акти Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, які продемонстрували правову та політичну зрілість нашої нації під час постійної боротьби за державність, яка триває століттями.

У конституційному процесі незалежної України відбився непростий шлях молодої демократії до соціально-правових стандартів та цінностей об’єднаної Європи.

Однак конституційний процес на цьому не завершився. Конституційне будівництво триває весь час, допоки існує держава і розвивається суспільство.

Я вірю в те, що після довгоочікуваної перемоги нашої держави над імперією зла, брехні й жорстокості, український народ продовжить державотворчі процеси, які усьому світові продемонструють, що ми велика нація.

Бажаю кожному витривалості, мужності, міцного духу, здоров’я, впевненості у своїх силах, добра та процвітання українцям!

Миру нам та злагоди!

Україна – понад усе! Ми переможемо!

З повагою
Обухівський міський голова Олександр ЛЕВЧЕНКО

Коментарі