Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Рятувальники наголошують бути обережними на водоймах

З настанням весни лід на водоймах починає танути, стає неміцним і пухким. Виходити на такий лід дуже небезпечно. Однак деякі громадяни — любителі риболовлі, люди, які скорочують шлях до будинку — часто нехтують правилами безпеки і, виходячи на тонкий лід, наражають своє життя на смертельну небезпеку. Також водоймища є місцями підвищеного ризику для дітей, які люблять пограти на льоду. Тож, с початку року в Київській області на водоймищах загинуло 7 чоловік та врятовано 11 чоловік.

Так, 22 лютого рятувальники разом з фахівцями комунальної рятувально-водолазної служби «Київської обласної служби порятунку» та з залученням представників ЗМІ провели профілактичне відпрацювання в м. Українка, на центральному міському пляжі р. Дніпро.

Під час спілкування рятувальники нагадали громадянам правила безпеки на льоду, наголосили на необхідності мати з собою засоби зв’язку й порятунку. Крім того, фахівці ДСНС розповіли алгоритм дій у разі провалу під кригу, послідовність надання невідкладної допомоги постраждалим, а також надали тематичні листівки з короткими інструкціями безпечного перебування на водоймах взимку.

Фахівці Служби порятунку продовжують здійснювати профілактичні заходи поблизу водойм, щоб попередити виникнення надзвичайних подій за участю громадян, які не зважаючи на погодні умови, будуть проводити дозвілля на зимових водоймах.

Шановні громадяни, утримайтеся від походів на водойми, адже від цього залежить ваше життя, не ризикуйте ним!

Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям
Обухівського РУ ГУ ДСНС України у Київській області
старший лейтенант служби цивільного захисту Владислав СЕКРЕТ

Коментарі