Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Внесено зміни до порядку надання житлових субсидій

15 листопада поточного року Урядом прийнята постанова № 1184 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» (чинна з 18.11.2021), якою розширено коло осіб, які зможуть реалізувати своє право на житлову субсидію.

Віднині за субсидією можуть звертатися:

– власники мотоциклів, з року випуску яких минуло менше п’яти років, якщо вартість їх на дату набуття права власності не перевищує чотирьох розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня року, з якого призначається субсидія;
– особи, які мають у власності більше ніж одне житлове приміщення на яке оформлено спадщину, за умови, що жодне із житлових приміщень, яке перебуває у власності, не здається в оренду. Даний факт підтверджується актом обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства;
– особи, які фактично проживають у житловому помешканні без реєстрації, за рішенням суду;
– непрацюючі особи працездатного віку, які перебувають у відпустці без збереження заробітної плати у зв’язку з доглядом за дитиною до досягнення нею шестирічного віку, яка потребує домашнього догляду.

Також даною постановою збільшено до 40 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (680 грн.) граничний розмір наявної заборгованості по оплаті житлово-комунальних послуг.

Крім того, відповідно до постанови №1144 передбачено, що пільги і житлові субсидії споживачам комунальних послуг та власникам (співвласникам) приміщень, обладнаних індивідуальними системами опалення та /або гарячого водопостачання, на внески за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку води та теплової енергії (за умови їх застосування) надаються до 1 травня 2022 року, а з 01 травня 2022 року буде надаватися плата за абонентське обслуговування для одержувачів житлових субсидій і пільг.

Отже, до 01 травня 2022 року діє перехідний період для переходу від сплати внесків за обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку води і теплової енергії до плати за абонентське обслуговування для одержувачів житлових субсидій і пільг.

Управління соціального захисту населення
Виконавчого комітету Обухівської міської ради

Коментарі