Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

ПРО ПРОФЕСІЇ ДЕВ’ЯТИКЛАСНИКАМ

#служба_зайнятості #КОЦЗ #Обухівська_МРФ_КОЦЗ #послуги

Сьогодні для учнів 9 класу Академічного ліцею №4 міста Обухова фахівці #Обухівської_міськрайонної_філії #Київського_обласного_центру_зайнятості провели інтерактивні профорієнтаційні уроки на тему «Формула вибору професії та її складові» і «Професії майбутнього».

Підлітки ознайомилися з формулою вибору професії «Хочу-Можу-Треба», детально розібрали три її складові та обговорили помилки, які виникають на кожному етапі вибору професії. Дев’ятикласники з цікавістю пройшли тестування за методикою ДДО Є.О.Клімова та визначили, в якій з п’яти груп професій робити свій майбутній професійний вибір: «людини-людина», «людина-техніка», «людина-природа», «людина-знакова система» чи «людина-художній образ». Школярі дізналися, що визначити свої професійні інтереси, здібності та індивідуально-психологічні особливості вони можуть безкоштовно за допомогою діагностичного комплексу «Моя професія: консультаційна мережа» та «Платформи з профорієнтації та розвитку кар’єри ДСЗ».

При виборі майбутньої професії потрібно враховувати не тільки реалії сьогоднішнього ринку праці, а і прогноз на майбутнє. Тому на другому уроці під назвою «Професії майбутнього» учні мали змогу ознайомитися та порівняти професії, затребувані на ринку праці України на даний час, і ті, які за прогнозами вчених будуть актуальними через 10-15 років. Це допоможе підліткам зорієнтуватися у виборі найбільш актуальних спеціальностей на ринку праці майбутнього.

Сподіваємось, отримана сьогодні інформація допоможе юним обухівчанам вдало зробити майбутній професійний вибір та знайти своє місце в житті.

Коментарі