Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Операція «Урожай»: власники сільськогосподарської техніки мають декларувати доходи, отримані від обробітку землі

В рамках проведення операції «Урожай», з метою повноти нарахування і сплати податків, неухильного виконання землевласниками вимог чинного законодавства, яке регулює земельні та трудові відносини, Головне управління ДПС у Київській області нагадує громадянам, які є власниками сільськогосподарської техніки та надають платні послуги з обробітку землі іншим фізичним особам (оранка, комбайнування, тощо), але при цьому не зареєстровані як фізичні особи-підприємці (ФОП), що вони мають обов’язок подати річну податкову декларацію про доходи та майновий стан, у якій включити суму отриманих доходів до загального річного оподатковуваного доходу та сплатити податок із таких доходів.

Доходи від обробітку землі оподатковуються податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 % та військовим збором за ставкою 1,5 %.

Якщо послуги надаються у поточному 2021 році, то отриманий дохід підлягає декларуванню у наступному, 2022 році.

Але водночас наголошуємо, що подати річну податкову декларацію зобов’язані мешканці громад, які минулого року отримали доходи від здачі в оренду сільськогосподарської техніки чи від обробітку землі власною технікою в період сезонних польових робіт з комерційною метою, тобто на оплатній основі.

Граничний термін подання декларації про майновий стан і доходи – 30 квітня 2021 року.

Пропонуємо декларантам для подання декларації скористатися можливостями Електронного кабінету. Зокрема, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.

За вибором платника податків декларація подається за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами електронного зв’язку.

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі