Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

ДТЕК Київські регіональні електромережі серед трійки лідерів зі встановлення домашніх CЕC

ДТЕК Київські регіональні електромережі увійшов до трійки лідерів приєднання сонячних електростанцій до мереж в Україні. Протягом 2020 року компанія підключила 559 нових об’єктів. Загалом в Київській області 2344 просьюмерів* – домогосподарств, які виробляють екологічно чисту електроенергію та забезпечують не тільки власні потреби, а й продають залишок в мережу. Найчастіше переходять на зелену генерацію у Бучанському, Броварському та Бориспільському районах**.

«ДТЕК трансформує бізнес згідно Нової стратегії 2030, яка заснована на принципах ESG, цінностях і відповідальності за прогрес у досягненні Цілей Сталого розвитку Глобального договору ООН. Наша компанія забезпечує безперешкодний доступ до інфраструктури мереж для всіх клієнтів. Загалом в області вже активно використовують відновлювані джерела енергії понад 2 тисячі сімей. Це наш внесок у декарбонізацію української енергетики, збереження навколишнього середовища і формування екологічного майбутнього для нових поколінь», – зазначив генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда.

За даними Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, у 2020-му році українці встановили 8 тисяч домашніх сонячних електростанцій (СЕС). Загалом в Україні такі є у 30 тисяч сімей. Київська область входить до трійки регіонів-лідерів, де спостерігається найбільша кількість СЕС приватних домогосподарств. Так, у Дніпропетровській – 4017, Тернопільській – 2512, Київській – 2344.
У компанії відзначають, що попит на підключення малої розподіленої генерації до інфраструктури електромереж регіону залишається стабільно високим. У трійці лідерів виробників екологічно чистої енергії:
– Бучанський район – 376;
– Броварський район – 305;
– Бориспільський район – 248.
Всю інформацію про те, як перейти на «зелений тариф» та підключити домашню сонячну електростанцію, — можна подивитися тут.

*Просьюмер (від англ.): Prosumer, producer — виробник + consumer — споживач.
**новий адміністративно-територіальний устрій України районного та базового рівнів, який був затверджений урядом України у червні 2020 року та постановою Верховної Ради України у липні 2020 року.

Довідка
ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.
ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.
У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Відділ комунікацій
ДТЕК Київські регіональні електромережі

Коментарі