Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Суб’єкти господарювання, які здійснюють роздрібний продаж ПММ в ємностях 20 літрів та більше, не можуть бути платниками єдиного податку

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що суб’єкти господарювання, зокрема, фізичні особи – підприємці, які здійснюють виробництво, експорт, імпорт, продаж підакцизних товарів (крім роздрібного продажу паливно-мастильних матеріалів в ємностях до 20 літрів та діяльності фізичних осіб, пов’язаної з роздрібним продажем пива, сидру, пері (без додання спирту) та столових вин) не можуть бути платниками єдиного податку першої – третьої груп – п.п. 3 п.п. 291.5.1 п. 291.5 ст. 295 Податкового кодексу України .

Тобто, фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку першої – третьої груп не мають права здійснювати роздрібний продаж паливно-мастильних матеріалів в ємностях місткістю 20 літрів та більше, а також оптовий продаж таких товарів незалежно від об’єму тари.Такі платники мають право здійснювати виключно роздрібний продаж паливно-мастильних матеріалів в ємностях до 20 літрів.

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі