Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Координаційний центр з надання правової допомоги

Особи, які звернулись з заявою про визнання особою без громадянства, отримали право на ⚖️ безоплатну вторинну правову допомогу.

18 липня 2020 року набрав чинності ? Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визнання особою без громадянства». Закон вводиться в дію через три місяці з дня набрання ним чинності, тобто, 18 жовтня 2020 року.

Внесено зміни, зокрема, до частини першої статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», якими передбачено, що особи, які звернулися із заявою про визнання особою без громадянства матимуть право на всі види правових послуг, передбачених частиною другою статті 13 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», з дня подання особою заяви про визнання особою без громадянства до прийняття остаточного рішення за заявою, а також під час отримання дозволу на імміграцію, оформлення посвідки на тимчасове чи постійне проживання.

Реалізація положень прийнятого Закону потребує комплексного оновлення підзаконних нормативно-правових актів, зокрема встановлення порядку розгляду заяв про визнання особою без громадянства, зразку довідки про звернення за визнанням особою без громадянства тощо.

Детальніше читайте на нашому сайті: https://bit.ly/3hsI790
#БПД #правова_допомога

Коментарі