Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Інформація щодо основних показників діяльності центрів з надання безоплатої вторинної правової допомоги

Згідно з частиною першою статті 59 Конституції України кожен має право на професійну правничу допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. На сьогодні питання Надання безоплатної правової допомоги врегульовано Законом України « Про безоплатну правову допомогу», який набрав чинності 09.07.2011 року.
Система безоплатної правової допомоги має розгалужену структуру. Наразі в Україні діють 538 точок доступу до безоплатної правової допомоги.
Регіональні центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги насамперед забезпечують участь захисника під час здійснення досудового розслідування та судового провадження у передбачених кримінальними процесуальним законодавством випадках для здійснення захисту за призначенням або проведення окремої процесуальної дії, у випадках затримання особи, застосування до неї запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, адміністративного затримання чи адміністративного арешту, захист засуджених осіб, спрямовують, координують та контролюють діяльність місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Місцеві центри та бюро правової допомоги, а також надання БВПД у цивільних та адміністративних справах, в тому числі свідкам та потерпілим у кримінальних провадженнях, здійснення представництва інтересів осіб, здійснюють правопросвітництво.
Всього в Україні налічується:
23 – регіональні центри з надання БВПД
84 – місцевих центрів з надання БВПД
431 – бюро правової допомоги
Додаткову інформацію ви можете переглянути за посиланням – https://app.powerbi.com/viewr=eyJrIjoiYzhhYmQ4N2QtNjJlOC00NzQ3LWIxOTYtYjEzOGI0YjkwNTAzIiwidCI6ImMwZDM5MGRiLWFhMmUtNDBjMC04Zjg4LTVkZDRkOGIyNjM5NCIsImMiOjl9&fbclid=IwAR1Y53XXzqURmTbRflt140AvmLjAjKiPAzUntd91CZfZRWIQ_cnQCX99Sms

 

Коментарі