Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Сеанс телефонного зв’язку “гаряча лінія” в Богуславській ДПІ

У Богуславській ДПІ Обухівського управління ГУ ДПС у Київській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Порядок нарахування та строки сплати земельного податку та орендної плати з фізичних осіб».

На запитання відповідала начальник Богуславської ДПІ Вікторія ПІДОПРИГОРА.
Надаємо увазі читачів найцікавіші запитання та відповіді на них.

1. З якого періоду громадянин, який викуповує орендовану земельну ділянку державної або комунальної власності на підставі договору купівлі-продажу, повинен сплачувати земельний податок?

Якщо фізична особа викуповує орендовану нею земельну ділянку державної або комунальної власності на підставі договору купівлі-продажу, то фізична особа є платником земельного податку з дати державної реєстрації права власності на земельну ділянку. До дати державної реєстрації права власності на земельну ділянку сплачується орендна плата відповідно до договору оренди землі.

2. Хто є платником земельного податку за земельні ділянки, що знаходяться у власності малолітніх та неповнолітніх дітей?

Земельний податок за земельні ділянки, що знаходяться у власності малолітніх та неповнолітніх дітей, нараховується на загальних підставах, і сплачується батьками, опікунами або самими малолітніми та неповнолітніми дітьми за допомогою батьків чи піклувальників.

Обухівське управління

Коментарі