Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Зелений офіс

Зелений офіс – це екологічно відповідальний офіс, який максимально ефективно використовує необхідні для своєї роботи природні ресурси, постійно дбаючи про зменшення власного негативного впливу на довкілля. Стандарт «Зелений офіс» є універсальним, його можна застосовувати для організацій офісного типу будь-якої форми власності та масштабів. Впровадження принципів «Зеленого офісу» дозволяє зменшувати шкідливі впливи на робоче середовище та довкілля, зменшувати кількість відходів при роботі в офісних приміщеннях, більш ефективно використовувати ресурси та заощаджувати кошти. Все це надає можливість підприємству покращити умови праці та зменшити витрати на лікарняні для своїх співробітників, підвищити репутацію в очах клієнтів та партнерів і отримати більше конкурентних переваг на ринку.

«Зелений офіс» – це концепція управління організацією, яка базується на концепції 3R:

reduction- зменшувати (споживання води, енергії, інших ресурсів);

refinement – повторно використовувати (зменшення кількості відходів при роботі в офісах);

replacement – переробляти (закуповувати товари та послуги, які мінімізують вплив на довкілля, пропагувати більш ефективне використання транспорту в особистих і ділових цілях тощо).

Такий щоденний внесок в глобальну екологію людства може зробити кожен з нас, не дивлячись, чи це гіперкомпанія з сотнями працівників, чи невеличкий офіс з двома менеджерами. Перетворити свій офіс на «зелений» може кожен, адже цілком реально облаштувати повністю екологічне робоче місце.

Коментарі