Впродовж 20-31 січня 2020 року тривала масштабна всеукраїнська кампанія щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами на виконання доручення Прем’єр-міністра України від 22.01.2020 № 2313/0/1-20.

Інспектором праці – головним спеціалістом відділу праці та трудових відносин управління соціального захисту населення виконавчого комітету Обухівської міської ради проведено роз’яснювальну роботу з суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, тимчасового розміщування та організації харчування, які здійснюють свою діяльність на території Обухівської міської ради. Під час заходів роботодавцям надано роз’яснення про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

Суб’єкти господарювання мають змогу добровільно оформити всіх працівників відповідно до чинного законодавства.

Водночас звертаємо увагу, що після роз’яснювальних заходів працівниками контролюючих органів будуть проводитися перевірки зазначених суб’єктів господарювання щодо дотримання законодавства про працю. У разі виявлення порушень роботодавцям доведеться сплатити значні суми штрафів, передбачені законодавством за такі порушення.

Коментарі